in

Măștile de protecție îi fac pe oameni să arate mai atrăgători

Măștile de protecție îi fac pe oameni să pară mai atrăgători

Cercetătorii britanici sunt de părere că măștile de protecție îi fac pe oamenii mai atrăgători, potrivit The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea din Cardiff au constatat că atât bărbații, cât și femeile sunt considerați mai atrăgători atunci când poartă măștile de protecție care să le ascundă jumătatea inferioară a feței.

Astfel, cercetătorii au descoperit că o față acoperită cu o mască chirurgicală e considerată cea mai atrăgătoare.

Dr. Michael Lewis, lector la școala de psihologie a Universității Cardiff, a declarat că cercetările efectuate înainte de pandemie au constatat că măștile medicale reduc atractivitatea, deoarece sunt asociate cu boala sau cu afecțiunile.

„Am vrut să testăm dacă acest lucru s-a schimbat de când acoperitoarele de față au devenit omniprezente și să înțelegem dacă tipul de mască are vreun efect”, a spus Lewis.

Anglia se pregătește pentru Planul C: Măști în interior, scanare la intrarea în pub-uri

„Studiul sugerează că fețele sunt considerate mai atractive atunci când sunt acoperite de măștile de protecție medicale. Acest lucru se poate datora faptului că suntem obișnuiți ca lucrătorii din domeniul sănătății să poarte măști albastre și acum le asociem cu persoanele care au profesii medicale sau de îngrijire. Într-un moment în care ne simțim vulnerabili, este posibil să considerăm că purtarea măștilor medicale ne liniștește și astfel să ne simțim mai bine în raport cu purtătorul”, a adăugat acesta.


Măștile de protecție fac ca atenția oamenilor să se concentreze pe ochi

Participanții la studiu au spus că cei care purtau o mască de pânză erau semnificativ mai atractivi decât cei fără mască sau ale căror fețe erau parțial ascunse de o carte. Dar masca chirurgicală – care era doar una normală, de unică folosință – îi făcea pe cei care o purtau să arate și mai bine.

„Rezultatele contrazic cercetările de dinainte de pandemie, în care se credea că măștile îi fac pe oameni să se gândească la boală și că persoana respectivă ar trebui evitată. Pandemia a schimbat psihologia noastră în ceea ce privește modul în care îi percepem pe purtătorii de măști. Atunci când vedem pe cineva purtând o mască nu ne mai gândim ‘acea persoană are o boală, trebuie să stau departe’”, a spus Lewis.

Expertul a subliniat că este posibil, de asemenea, ca măștile să îi facă pe oameni mai atrăgători, deoarece direcționează atenția către ochi. El a spus că alte studii au descoperit că acoperirea jumătății stângi sau drepte a unei fețe îi face pe oameni să pară mai atractivi, în parte pentru că creierul umple golurile lipsă și exagerează impactul general.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1]

Un polițist român cu permis de Marea Britanie a ucis o fetiță de 11 ani pe trecerea de pietoni

Un polițist român cu permis de Marea Britanie a ucis o fetiță de 11 ani pe o trecere de pietoni din București

Fetiță de 9 ani din România, sclavă în Marea Britanie. Violată în mod repetat și „căsătorită” de trei ori pentru bani

Fetiță de 9 ani din România, sclavă în Marea Britanie. Violată în mod repetat și „căsătorită” de trei ori pentru bani