in

Miliardarul George Soros a pompat bani în campania anti-BrexitMiliardarul George Soros a pompat 400.000 de lire sterline în campania din 2016 pentru referendumul de ieșire din Uniunea Europeană, alimentând tabăra anti-Brexit, arată Daily Mail.

El este unul dintre cei mai mari donatori din spatele grupului „Best For Britain”, lansat de Gina Miller (foto).

Miller, care a încetat să mai lucreze pentru “Best for Britain” după alegerile din iunie, a cerut organizației să fie mai “transparentă” cu privire la finanțările primite. Gina Miller, o femeia de afaceri din Milton, este care a dat Guvernul în judecată pentru lui Brexit.

George Soros a avertizat că Brexit va fi un dezastru pentru economie și a sugerat ca Regatul Unit ar trebuie să se întoarcă la UE.

Finanțatorul născut în Ungaria, în vârstă de 87 de ani, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, iar fundațiile lui au dat banii companiei „Best for Britain”, un grup care dorește să forțeze un al doilea referendum pentru UE.

Fundațiile lui George Soros, alături de un număr de alți donatori majori, au contribuit la activitatea noastră”, a declarat unul dintre conducătorii campaniei „Remain”.

Într-o declarație, Gina Miller a spus că nu a fost implicată în “Best for Britain” din iunie 2016.

„Unul dintre cele mai mari eșecuri și supărări din întreaga perioadă Brexit a fost lipsa de transparență în ceea ce privește motivațiile, agendele și activitățile jucătorilor cheie și incompetența informațiilor plasate în domeniul public”, a spus ea.

“Tot ce sa întâmplat astăzi este că câțiva oameni au început să se trezească”, a spus el.

“Referendumul nu se referea la o înțelegere economică. Nu a fost vorba despre proiectarea că în 15 ani vom fi mai bogați sau mai săraci? Referendumul a fost de a părăsi uniunea politică și de a deveni o națiune autonomă independentă.

UE cere Marii Britanii să facă o alegere. Barnier: „Vor fi bariere dacă ieșiți din piața unică”Judecător britanic, îngrozit de skimmerii români: „Mi-e frică să mai scot bani de la bancomat ”

Bucătar școlit la Londra, se întoarce în România: „Am lucrat un an fără bani. Am plecat din cauza ostilității colegilor”