in

Milioane de șoferi din Marea Britanie pot primi despăgubiri: firmele de asigurări au plătit mai puțin daunele

Milioane de șoferi Marea Britanie pot primi despăgubiri: firmele de asigurări au plătit mai puțin daunele. Milioane de șoferi ar putea primi plăți compensatorii după ce au fost plătiți insuficient de către furnizorul lor de asigurări auto.
O analiză efectuată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) a descoperit dovezi că unele firme de asigurări au oferit clienților despăgubiri în valoare mai mică decât valoarea vehiculului radiat sau furat. Acest lucru înseamnă că unii oameni ar putea fi îndatorați cu bani în urma unei cereri de despăgubire mai vechi.
>>> HMRC emite un avertisment urgent pentru 27 de milioane de oameni din Marea Britanie

Milioane de șoferi Marea Britanie pot primi despăgubiri

În cazul în care o mașină este furată sau radiată, atunci un șofer poate depune o cerere de despăgubire în cadrul asigurării sale auto, iar plata pe care ar trebui să o primească ar trebui să fie echivalentă cu suma pe care ar fi trebuit să o valoreze mașina lor la acel moment. Constatările au fost făcute în ciuda avertismentelor anterioare ale FCA conform cărora asigurătorii nu trebuie să subestimeze valoarea mașinilor sau a altor bunuri asigurate atunci când soluționează cererile de despăgubire, scrie Mirror.

Analiza FCA a analizat cei mai mari 12 asigurători auto, care, potrivit acesteia, reprezintă aproximativ 70% din piața totală. Cu toate că nu a menționat numele firmelor în cauză. În concluziile sale, FCA a declarat că, deși nu a examinat cazuri individuale, “media scăzută a cifrelor de soluționare a cererilor de despăgubire” indică faptul că este posibil ca unele cereri de despăgubire ale clienților să fi fost “tratate în mod incorect”.

FCA a analizat mai amănunțit modul în care asigurătorii au ajuns la oferta finală de decontare și a constatat mai multe probleme legate de acest proces. Unul dintre exemplele găsite de FCA a fost acela că asigurătorii au dedus bani din despăgubiri pentru “uzură”, deși acest lucru ar fi trebuit să fie deja reflectat în valoarea de piață corectă pentru un vehicul de acea vârstă.
>>> Lista completă a sărbătorilor legale din Marea Britanie. Dublați numărul de zile libere de la serviciu folosind doar 25 de zile de concediu

Oferte sub valoarea de piață

Autoritatea de reglementare a constatat, de asemenea, că asigurătorii ofereau oferte inițiale sub valoarea de piață estimată a vehiculului și se așteptau să le mărească doar dacă clientul le contesta. Acest lucru a însemnat că clienții care acceptau oferta inițială nu primeau întreaga sumă la care aveau dreptul. FCA a constatat că acest lucru încalcă cerințele de reglementare.

De asemenea, a constatat că unele firme încercau să îi descurajeze pe șoferi să conteste evaluarea, de exemplu, sugerând că Financial Ombudsman Service (FOS) nu le-ar fi oferit nimic diferit. Analiza a explicat: “În cazul în care firma afirmă că abordarea de evaluare a vehiculului reflectă abordarea FOS, există riscul ca clienții să creadă că nu există nicio perspectivă de creștere a evaluării, chiar dacă FOS evaluează ulterior cazul lor.”

Autoritatea de reglementare financiară a declarat că în prezent “colaborează” cu firmele incluse în analiza sa pentru a se asigura că acestea aduc îmbunătățiri pentru a răspunde constatărilor sale. FCA i-a sfătuit pe clienții care cred că ar putea fi îndreptățiți să primească despăgubiri pentru o cerere de despăgubire anterioară să depună o plângere la asigurătorul lor și apoi la Financial Ombudsman Service (FOS) dacă plângerea lor nu este rezolvată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Tax return 2023/2024

Tax-Return 2023/2024. Ghid pentru persoanele Self-Employed

Cartierul din nordul Londrei plin de români unde chiriile cresc cel mai mult din Marea Britanie. „Sunt prețuri nebunești”