in

HMRC emite un avertisment urgent pentru 27 de milioane de oameni din Marea Britanie

HMRC a emis un avertisment către 27 de milioane de angajați din Marea Britanie pentru a-și verifica cu atenție următoarele fișe de salariu, deoarece modificările importante ale sistemului de asigurări naționale vor intra în vigoare în curând, începând cu 6 aprilie 2024. Guvernul a anunțat în Bugetul de primăvară 2024 că valoarea contribuțiilor la asigurările naționale (NIC) vor fi reduse. Iată cum vă vor crește veniturile după reducerea contribuțiilor la Asigurările Naționale.

Reducerea contribuțiilor la Asigurările Naționale în Marea Britanie

De la 6 aprilie 2024, constribuțiile la NIC-urile de clasa 1 pentru angajați vor fi reduse de la 10% la 8%. Din aceeași dată, NIC-urile de clasa 4 pentru persoanele care desfășoară activități independente (self employed) vor fi reduse de la 8% la 6 %. Asigurările Naționale reprezintă un ansamblu de contribuții fiscale plătite de salariați și independenți pentru a beneficia de anumite beneficii și pensia de stat.

Librărie românească în Marea Britanie

Următoarea reducere a impozitelor este a doua din acest an, după o altă reducere de 2% în ianuarie. Deci, cele două reduceri ar putea însemna o creștere medie de 900 de lire sterline în acest an. Cu toate acestea, fiscul britanic – HM Revenue and Customs (HMRC) anunță că numai persoanele cu un cod fiscal 1257L se pot aștepta la o reducere a impozitului de până la 900 lire sterline.

Dacă folosiți codul fiscal 1257L, puteți vedea între 200 și 750 lire sterline înapoi în pachetul dvs. de plată începând cu 6 aprilie, în funcție de câștigurile dvs. Dar amintiți-vă, schimbarea la asigurările naționale afectează numai persoanele care câștigă până la un maxim de 50.270 de lire sterline și se aplică doar celor care fac parte din codul fiscal 1257L, cu excepția cazului în care există o particularitate specifică în situația dvs. fiscală, informează YorkshireLive.

Sfârșitul anului fiscal

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie. „450 de lire sterline în plus pentru 27 de milioane de muncitori”

Reducerea contribuțiilor la Asigurările Naționale -1257L este codul fiscal care se aplică majorității persoanelor care au un loc de muncă și nu au venituri neimpozitate, impozite neplătite sau beneficii impozabile (de exemplu, o mașină de serviciu).

Numerele din codul fiscal al unui angajat arată cât de mult venit fără impozite va câștiga el sau ea într-un anumit an fiscal. De obicei, înmulțiți numărul din codul fiscal cu 10 pentru a obține suma totală a venitului pe care îl pot obține fără impozitare.

Astfel, un angajat cu un cod fiscal 1257L ar putea câștiga 12.570 lire sterline fără impozitare. Dacă va câștiga 27.000 de lire sterline pe an, venitul său impozabil este de 14.430 de lire sterline, diferența față de pragul de 12.570.

Persoanele care găsesc acest cod în fluturașul lor de salariu se pot aștepta să primească o plată netă mai mare, între 200 și 750 de lire sterline, începând cu 6 aprilie, din cauza modificărilor viitoare ale asigurărilor naționale. Aceste modificări se aplică persoanelor care câștigă până la un maxim de 50.270 de lire sterline și se aplică numai celor din codul fiscal 1257L, după ce cancelarul Jeremy Hunt a confirmat noile reguli.

Guvernul explică că „ca urmare a acestor schimbări, muncitorul mediu care câștigă 35.400 de lire sterline va primi o reducere a impozitelor de peste 450 de lire sterline pe an din aprilie 2024.

Combinată cu reducerea de 2% anunțată în Declarația de toamnă a anului 2023, aceasta este o reducere a impozitelor în valoare de peste 900 de lire sterline pentru un muncitor mediu care câștigă 35.400 de lire sterline.

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie
Reducerea contribuțiilor la Asigurările Naționale

Reducerea pentru self-employed

Persoana care desfășoară o activitate independentă (self employed) care câștigă 28.000 de lire sterline își va reduce impozitul cu 310 de lire sterline pe an, peste 2 milioane de oameni beneficiind de această schimbare.” Cei care desfășoară activități independente vor vedea o reducere suplimentară de 2 puncte procentuale a ratei principale de asigurări naționale, pe lângă reducerea de 1 punct procentual anunțată în Declarația de toamnă și eliminarea clasei 2.

Aceasta înseamnă că din 6 aprilie 2024, cota principală a NIC Clasa 4 pentru cei care desfășoară activități independente va fi redusă de la 9% la 6%. În combinație cu eliminarea cerinței de salarizare de clasa 2, o persoană care desfășoară o activitate independentă medie care câștigă 28.000 de lire sterline va economisi 650 de lire sterline pe an.

Reducerea contribuțiilor la Asigurările Naționale – Exemple de creșteri de venit

Guvernul subliniază că, ținând cont și de reducerea de asigurări anterioară, o familie de doi salariați care câștigă în medie 35.400 de lire sterline fiecare va avea 1.826 de lire sterline în plus, iar o asistentă medicală medie cu normă întreagă care câștigă 38.900 de lire sterline va avea 1.053 de lire sterline mai mult.

O asistentă medicală senior cu cinci ani de experiență, care câștigă 42.618 lire sterline, va avea 1.202 lire sterline mai mult, un ofițer de poliție mediu care câștigă 44.300 lire sterline va primi cu 1.270 lire sterline mai mult, iar un om de serviciu în tura de noapte care câștigă 21.058 lire sterline va avea 340 lire sterline mai mult, potrivit Birmingham Mail.

Medicul junior tipic care câștigă 65.000 de lire sterline va beneficia, de asemenea, de pe urma modificărilor, rămânând cu 1.508 de lire sterline în plus în buzunar.

Această schimbare afectează milioane de lucrători și persoane care desfășoară activități independente din Marea Britanie, fiind importantă verificarea cu atenție a fișelor de salariu în următoarele luni pentru a vă asigura că contribuțiile sunt calculate corect.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.7]

Noi întreruperi ale activității pe aeroporturile din Marea Britanie. Lucrătorii au votat pentru grevă

Tax return 2023/2024

Tax-Return 2023/2024. Ghid pentru persoanele Self-Employed