in

Prețurile locuințelor din Marea Britanie vor scădea cu cel puțin 10%, dobânzi enorme la credite

Prețurile locuințelor din Marea Britanie vor scădea probabil cu cel puțin 10% anul viitor, deoarece furnizorii de credite ipotecare vor renunța la oferte și vor crește dobânzile la niveluri nemaiîntâlnite de dinainte de criza financiară din 2008, au prezis experții imobiliari.

Aproape 300 de oferte de credite ipotecare au fost retrase de către bănci și societăți de construcții, după ce scăderea lirei sterline a alimentat previziunile privind o creștere a ratei de bază a Băncii Angliei la aproape 6%. Ofertele rămase pe piață implică costuri de împrumut uriașe pentru potențialii cumpărători, reducând suma pe care aceștia o pot plăti pentru proprietăți, scrie The Guardian.

Citiți și: Lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. „Va ajunge la paritate cu dolarul”

Prețurile locuințelor din Marea Britanie vor scădea probabil cu cel puțin 10%

“Cred că ne putem aștepta să vedem o scădere semnificativă a prețurilor locuințelor, poate în jur de 10% anul viitor”, a declarat Ray Boulger, senior mortgage technical manager la John Charcol, la emisiunea Today de la BBC Radio 4, miercuri.

“Factorul cheie în ceea ce privește prețurile locuințelor este cât de mult își pot permite oamenii cu ipoteca lunară. Cea mai mare problemă este costul lunar. Având în vedere că prețul a crescut atât de mult, mulți oameni care se gândesc să cumpere își vor regândi aceste planuri. S-ar putea să nu mai cumpere deloc. Dacă vor cumpăra, o vor face la un nivel mai scăzut.”

Analiștii de la Credit Suisse au avertizat că ratele mai mari ale dobânzilor, inflația și riscul de recesiune ar putea duce la o scădere a prețurilor locuințelor între 10% și 15% anul viitor.

Andrew Wishart, economist senior în domeniul imobiliar la Capital Economics, a prezis, de asemenea, o prăbușire a prețurilor locuințelor de 10%-15%. “Creșterea ratelor dobânzilor de pe piață care s-a produs deja va împinge ratele ipotecare la cel puțin 6% și va reduce dimensiunea împrumuturilor pe care creditorii le pot oferi”, a declarat Wishart. “Scăderea rezultată a puterii de cumpărare face inevitabilă o scădere semnificativă a prețurilor locuințelor”.

HSBC și Santander sunt cei mai mari creditori care au retras produsele ipotecare, iar Bank of Ireland, Clydesdale Bank, Post Office Money și societățile de construcții, inclusiv Monmouthshire, se numără, de asemenea, printre mărcile care au retras produse, în timp ce creditorii se luptă să stabilească prețul împrumuturilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

regele charles III

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost lansată de palat, împreună cu patru timbre cu portrete ale reginei

munca sezoniera anglia

Crește riscul de sclavie modernă în fermele britanice, guvernul vrea să ridice plafonul pentru lucrătorii străini în agricultura sezonieră