in

Mulți britanici nu se mai simt „acasă” din cauza imigranților

37% dintre britanici spun că „nu se mai simt acasă din cauza numărului foarte mare de imigranți”, potrivit unui sondaj YouGov. Compania britanică de studii i-a întrebat pe locuitorii din diferite țări ale Uniunii Europene cât se simt de înstrăinați în propriul loc de origine în relație cu sosirea a tot mai mulți străini.Intervievații au fost întrebați dacă sunt de acord sau nu cu o afirmație foarte clară: ”Străinii care trăiesc aici împrejur sunt atât de mulți încât nu mi se mai pare că sunt acasă la mine”.

Astfel, 37% dintre cei chestionați în Marea Britanie au răspuns că nu se mai simt acasă din cauza imigranților. Însă, surprinzător sau nu, britanicii care au votat pentru Brexit sunt abia pe locul 5 în Uniunea Europeană cu privire la această situație.

Potrivit sondajului, Italia este țara UE cu cele mai multe persoane care ”nu se mai simt acasă din cauza numărului foarte mare de imigranți”. 52% dintre cei intervievați în această țară au răspuns în mod afirmativ. Urmează la rând francezii și nemții, cu procente de 47% și respectiv 44%.

La coada clasamentului se află statele Europei de Est și Republicile Baltice, aproape toate cu procente sub 20%. În România doar 18% au răspuns că se simt sătui de imigranți. Nu uimește acest lucru, întrucât este vorba de țări în care procentul de imigranți este cel mai scăzut.

Guvernul britanic pregătește permise de muncă pentru români. „Veți avea nevoie de documente speciale după Brexit”

Marea Britanie, cel mai mare val de imigranți înregistrat până acum. Românii, cei mai mulți nou-veniți în Regat

Un Lord englez le spune britanicilor de ce au nevoie de imigranți: „Voi sunteți extrem de proști”

Rasismului și intoleranța în Marea Britanie au atins cote alarmante
Scandal politic din cauza pantalonilor de 1.000 de lire ai premierul Theresa May. Fost ministru: „Nu am cheltuit în viața mea atât de mult pe un singur articol vestimentar””

Ziarul Românesc, din nou alături de comunitatea din Marea Britanie. Sute de copii români s-au bucurat de cadouri de la Moș Crăciun