in

Mulți studenți vor să renunțe la studii din cauza crizei, un sfert dintre ei rămân în mod regulat fără mâncare

Marea Britanie Unul din cinci studenți de la universitățile din grupul Russell se gândește să renunțe la studii din cauza crizei costului vieții, iar un sfert dintre ei rămân în mod regulat fără mâncare și alte lucruri esențiale, potrivit Observer, citat de The Guardian.

În cel mai amplu studiu de acest gen, noua cercetare realizată de Sindicatul Studenților din Grupul Russell – care reprezintă 24 dintre cele mai elitiste instituții de învățământ superior din Marea Britanie, inclusiv Oxbridge, UCL și Edinburgh – prezintă pentru prima dată impactul devastator pe care îl are creșterea prețurilor asupra tuturor studenților, cu excepția celor mai bogați.

Citiți și: Concluzia unui studiu făcut de laburiști: nivelul de trai în UK ar putea rămâne în urma României în următorii şapte ani

Mulți studenți vor să renunțe la studii din cauza crizei

Mai mult de jumătate dintre cei chestionați au declarat că performanțele lor academice au avut de suferit din cauza crizei costului vieții. Studenții au declarat că au fost nevoiți să accepte o muncă plătită suplimentară pentru a acoperi costurile, că au avut probleme de concentrare cauzate de alimentația precară și de stresul financiar și că au lipsit de la cursuri pentru că nu și-au putut permite să plătească biletele de călătorie.

Cercetătorii au declarat că, dacă nu se iau măsuri urgente, daunele provocate de criză ar putea duce la faptul că universitățile “vor fi deschise doar pentru cei mai privilegiați”, anulând astfel decenii de progrese în ceea ce privește extinderea accesului la învățământul superior.

Dr. Tim Bradshaw, directorul executiv al Grupului Russell, a condamnat constatările “îngrijorătoare”, care se așteaptă să se înrăutățească, și a cerut guvernului să ia măsuri urgente în bugetul de miercuri, abordând “deficiențele sistemului de împrumuturi de întreținere” și majorând împrumuturile în funcție de inflație începând cu 2020/21.

De asemenea, grupul a cerut guvernului să ia în considerare reintroducerea subvențiilor de întreținere pentru studenții cei mai defavorizați și să revizuiască pragul parental pentru sprijinul maxim al împrumuturilor, care a fost înghețat din 2008.

Studenții din medii marginalizate și dezavantajate

Sondajul efectuat în primele două luni ale acestui an, în rândul a peste 8 500 de studenți, a constatat că proporția studenților care se gândesc să abandoneze studiile a crescut la peste trei din 10 în rândul celor mai dezavantajați din punct de vedere socioeconomic.

Printre cei mai predispuși să abandoneze se numără studenții din medii marginalizate și dezavantajate, precum și studenții cu dizabilități și cei cu fracțiune de normă.

Studenții internaționali, cărora nu li se permite să lucreze mai mult de 20 de ore pe săptămână, au fost, de asemenea, grav afectați.

Dani Bradford, manager de politici și cercetare la Uniunea Studenților UCL, care a condus cercetarea, a declarat: “În realitate, riscăm ca sistemul nostru universitar să fie deschis doar celor mai privilegiați”. Doar în rândul studenților cu un venit familial de peste 75.000 de lire sterline s-a înregistrat o scădere considerabilă a numărului celor care se gândesc să renunțe la studii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

WhatsApp ar putea fi interzis în Marea Britanie

WhatsApp ar putea deveni ilegal în Marea Britanie și ar putea înceta să mai funcționeze pe milioane de telefoane

Polițiștii britanici violenți femeile

Polițiștii britanici, extrem de violenți cu femeile: peste 1.500 au fost acuzați de agresiuni, 1% au fost concediați