in

Concluzia unui studiu făcut de laburiști: nivelul de trai în UK ar putea rămâne în urma României în următorii şapte ani

Concluzia unui studiu făcut de laburiști: nivelul de trai în Marea Britanie ar putea rămâne în urma României în următorii şapte ani. Politicienii britanici din opoziţie folosesc numele ţărilor din Europa de Est, inclusiv al României, pentru a da exemplu cât de rău poate ajunge Regatul.

Laburiştii au publicat o analiză care arată că nivelul de trai ar putea rămâne în urma celui din Polonia, Ungaria şi România în următorii şapte ani, dacă politica economică a Londrei nu se va schimba, scrie ObservatorTV.

Citiți și: Lipsesc îngrijitorii de bătrâni în Marea Britanie! Sute de mii de pensionari suferă din cauza deficitului de personal

Concluzia unui studiu făcut de laburiști

Economia Marii Britanii a evitat recesiunea la limită la sfârşitul anului trecut. În plus, rata inflaţiei din Marea Britanie a scăzut în ianuarie pentru a treia lună consecutiv, ajungând la 10,1%, sub aşteptările economiştilor, dar preţurile ridicate ale alimentelor şi energiei au continuat să exercite presiuni asupra gospodăriilor britanice, transmite CNBC.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că inflaţia va încetini la 10,3%, după ce rata a coborât la 10,5% în decembrie. Inflaţia a încetinit constant de când a atins un maxim din ultimii 41 de ani, de 11,1%, în octombrie.

IPC de bază, care nu include alimente, energie, alcool sau tutun, a fost de 5,3%, faţă de 5,8% în decembrie, potrivit ONS. Agenţia a spus că cea mai mare contribuţie la creşterea preţurilor a venit din partea costurilor pentru locuinţe, gaze şi electricitate, alimente şi băuturi nealcoolice, în timp ce cele mai mari scăderi ale preţurilor au fost în transporturi şi restaurante şi hoteluri.

”Totuși, prețurile vor începe să scadă”

În timp ce rata inflaţiei a scăzut, este important să ne amintim că preţurile nu vor începe neapărat să scadă, potrivit Richard Ollive, consilier senior la firma de servicii financiare Wesleyan.

“[Preţurile] vor continua să crească, doar nu la fel de repede. Presiunea asupra bugetelor va fi în continuare dureros de strânsă, mai ales dacă pachetele de salarii ale oamenilor nu au crescut la fel de repede ca facturile lor”, a spus Ollive într-o notă a analistului.

Salariile angajaţilor continuă să rămână în urmă faţă de inflaţie, cu o creştere a salariului total mediu la 5,9%, în rândul angajaţilor din Marea Britanie, între octombrie şi decembrie, de la an la an, a raportat marţi ONS.Întreprinderile vor continua să simtă, de asemenea, efectele, potrivit şefului de cercetareal Camerelor de Comerţ britanice, David Bharier.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]

Un bărbat de 44 de ani a murit subit în timpul unui zbor Jet2, avionul a aterizat de urgență

Un mega-tsunami poate lovi Londra

Un om de știință îi avertizează pe londonezi că un „mega-tsunami” ar putea lovi orașul „oricând”