in

WhatsApp ar putea deveni ilegal în Marea Britanie și ar putea înceta să mai funcționeze pe milioane de telefoane

WhatsApp ar putea fi interzis în Marea Britanie

WhatsApp ar putea fi interzis în Marea Britanie – Șeful WhatsApp a avertizat că populara aplicație de mesagerie ar putea fi interzisă în Marea Britanie și ar putea înceta să funcționeze corect pe milioane de telefoane – dacă guvernul Regatului Unit va merge înainte cu o nouă lege.
Citește și: Sute de camere de supraveghere în toaletele și vestiarele școlilor din UK

WhatsApp ar putea fi interzis în Marea Britanie

WhatsApp ar putea fi interzis în Marea Britanie cu consecințe pentru milioane de utilizatori, a avertizat șeful aplicației.

Will Cathcart, care este responsabil de WhatsApp la Meta, a susținut că controversatul proiect de lege privind siguranța online a guvernului britanic va avea consecințe devastatoare pentru aplicația de mesagerie.

Asta pentru că guvernul Tory vrea să slăbească criptarea end-to-end pe care WhatsApp o folosește în prezent pentru a preveni accesarea mesajelor.

În prezent, aplicația criptează mesajele pe care le trimiteți pentru a vă asigura că numai dvs. și persoana căreia îi trimiteți mesaje le puteți citi. Dar legea guvernamentală privind siguranța online cere ca WhatsApp să renunțe la această protecție, astfel încât autoritățile să poată verifica mesajele oamenilor pentru „conținut ilegal”.
Citește și: Situație critică pe piața imobiliară din Marea Britanie: prețurile caselor scad cu cel mai rapid ritm anual din 2012

WhatsApp va refuza să facă acest lucru

WhatsApp ar putea fi interzis în Marea Britanie – Domnul Cathcart a spus că dacă proiectul de lege va merge înainte, WhatsApp va refuza să facă acest lucru, ceea ce ar putea duce la interzicerea completă în Marea Britanie.
El a spus: „Utilizatorii noștri din întreaga lume doresc securitate — 98% dintre utilizatorii noștri sunt în afara Regatului Unit, nu vor să reducem securitatea produsului”.
Domnul Cathcart a adăugat: „Nu vom reduce securitatea WhatsApp. Nu am făcut niciodată asta – și am acceptat să fim blocați în alte părți ale lumii”.

Aplicația concurentă WhatsApp Signal a criticat, de asemenea, proiectul de lege, spunând că guvernul este „pregătit să submineze criptarea și să creeze un regim de supraveghere în masă”.

Citește și: Camere cu recunoaștere facială în timp real, pe străzile din Londra

Guvernul neagă

Răspunzând comentariilor domnului Cathcart, guvernul Regatului Unit a negat că vrea să interzică criptarea end-to-end.
Guvernul a declarat pentru BBC: „Legislația privind siguranța online nu reprezintă o interdicție a criptării end-to-end. Nu este o alegere între confidențialitate sau siguranța copiilor – putem și trebuie să le avem pe amândouă”.

Cu toate acestea, Biroul Comisarului pentru Informații a recunoscut că analizează măsuri „necesare și proporționale” pentru a slăbi criptarea. Nu este clar cum ar putea autoritățile să citească mesajele WhatsApp fără a întrerupe criptarea end-to-end.

Șeful WhatsApp a spus că preferă să se confrunte cu o interdicție din Marea Britanie decât să renunțe la confidențialitatea utilizatorilor, relatează Daily Star.


Citește și: Un om de știință îi avertizează pe londonezi că un „mega-tsunami” ar putea lovi orașul „oricând”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Un mega-tsunami poate lovi Londra

Un om de știință îi avertizează pe londonezi că un „mega-tsunami” ar putea lovi orașul „oricând”

studenți renunțe studii cauza crizei

Mulți studenți vor să renunțe la studii din cauza crizei, un sfert dintre ei rămân în mod regulat fără mâncare