in

Experții britanici sunt îngroziți: Noua variantă COVID Botswana, cu 32 de mutații, mai evoluată decât tulpina DELTA

noua variantă covid

Experții britanici trag un semnal de alarmă cu privire la noua variantă COVID despre care se crede că a apărut în Botswana, o versiune cu cele mai multe mutații ale virusului de până acum.

Noua tulpină a fost deja observată în trei țări, ceea ce sugerează că varianta este deja răspândită.

Acesta poartă 32 de mutații și este cel mai probabil foarte transmisibilă și rezistentă la vaccin având mai multe modificări ale proteinei „spike” decât orice altă variantă, scrie Daily Mail.

Profesorul Francois Balloux, genetician la University College London, a spus că probabil a apărut într-o infecție persistentă la un pacient imunocompromis, posibil cineva cu SIDA nediagnosticat.

Modificările fac dificilă lupta vaccinurilor actuale, deoarece antrenează sistemul imunitar să recunoască o versiune mai veche a acestei părți a virusului.

Dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College, care a constatat primul răspândirea acestei variante, a descris combinația de mutații a variantei drept „oribilă”.

El a avertizat această tulpină are potențialul de a fi „mai rea decât aproape orice altceva” – inclusiv tulpina Delta, dominantă la nivel mondial.

PERICOL: O nouă mutație a virusului se răspândește RAPID în Marea Britanie

Oamenii de știință au spus, totuși, că numărul fără precedent de mutații ar putea lucra împotriva virusului și ar putea să îl facă „instabil”, împiedicându-l să se răspândească.

Până în prezent, trei infecții au fost detectate în Botswana și șase în Africa de Sud.

Ar fi putut apărea la un pacient cu SIDA

Un caz a fost observat și la un bărbat de 36 de ani din Hong Kong, care s-a întors recent de pe continent.

Nu există cazuri în Marea Britanie, dar Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

Profesorul Francois Balloux, genetician la University College London, a spus că noua variantă este probabil mult mai capabilă să evite anticorpii decât Delta.

El a spus că numeroasele mutații sugerează că ar fi putut apărea în timpul unei infecții persistente la o persoană imunocompromisă, cum ar fi un pacient cu SIDA.

La pacienții cu sistemul imunitar slăbit, infecțiile pot persista luni de zile, deoarece organismul nu este capabil să lupte.

Acest lucru dă timp virusului timp să dobândească mutații care îi permit să ocolească apărarea organismului.


…Experții britanici sunt îngroziți: Noua variantă COVID Botswana, cu 32 de mutații, mai evoluată decât tulpina DELTA…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Ce amendă a primit un român care nu a respectat carantina în Anglia

Ce amendă a primit un român care nu a respectat carantina în Anglia

diana sosoaca arafat

Şoşoacă: “Arafat şi armata lui vor intra peste noi în case şi ne vor vaccina forţat”