in

Daily Mail: Morgile din România sunt supra-aglomerate din cauza morților de COVID

Daily Mail: Morgile din România sunt supra-aglomerate din cauza morților de COVID

Morgile din România sunt supra-aglomerate din cauza morților de COVID, scrie Daily Mail, pe măsură ce criza din Europa se înrăutățește.

Cadavrele se adună în secțiile de spital din România, în cel mai recent episod întunecat al crizei de iarnă din Europa, care se agravează rapid, se arată în cotidianul menționat mai sus.

Morga unui spital important din București este ocupată de aproape trei ori peste capacitatea sa, cadrele medicale spunând că „familii întregi” au fost înmormântate în ultimele săptămâni, pe măsură ce au crescut numărul cazurilor și al deceselor.

România, se arată în articol, care are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa, aproximativ 38% – a intrat în lockdown parțial la sfârșitul lunii octombrie.

Daily Mail încurcă Bucureștiul cu Budapesta și spune despre Raed Arafat că este ministru de Interne

Daily Mail mai scrie că reporterii CNN au vizitat morga Spitalului Universitar din Budapesta (sic!) unde au găsit cadavrele pacienților decedați cu Covid îngrămădite pe culoare. Nu putem să nu observăm că tabloidul britanic confundă capitala României, București, cu cea a Ungariei, Budapesta.

Morga are o capacitate de 15 cadavre, dar în ziua reportajului acolo se aflau 41, aproape toate paturile din secția Covid extinsă a spitalului fiind ocupate.

Încă o zi neagră pentru România. 591 de oameni au murit din cauza COVID. Cei mai mulți nevaccinați

Claudiu Ioniță, asistent medical, a spus: „Nu am crezut niciodată ca s-ar putea întâmpla o asemenea catastrofă, să ajungem sa trimitem familii întregi în morminte.”

România a fost printre primele țări din UE care a fost lovită de un val de iarnă Covid datorită ratei scăzute de vaccinare. Doar o singură țară – Bulgaria – are o rată mai mică, de 25%.

Daily Mail îl citează pe Raed Arafat, despre care scrie că este ministrul de Interne, acesta afirmând că țara se afla într-o „situație dezastruoasă”.

„Suntem în această situație în timp ce avem vaccinul, din cauză că majoritatea dintre noi am refuzat să ne vaccinăm. Această situație ar fi putut fi evitată”, a spus Arafat.


…Daily Mail: Morgile din România sunt supra-aglomerate din cauza morților de COVID…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

zeci de mii de lire sterline

Șofer de autocar din Republica Moldova, prins cu zeci de mii de lire sterline nedeclarate

Criminalul din Somerset, un fost soldat din trupele speciale britanice

Criminalul din Somerset, un fost soldat din trupele speciale britanice