in

Nu toți cred în Brexit. O importantă bancă spaniolă vrea să își mute sediul la Londra



O importantă bancă din Spania are de gând să își mute sediul la Londra deoarece directorii săi cred că orașul își va păstra titlul de centru al finanțelor europene și după Brexit.

Alantra Partners SA, în prezent cu sediul în Madrid, caută noi birouri în centrul Londrei, în ciuda predicțiilor despre exodului post-Brexit al instituțiilor financiare din capitala britanică, scrie Daily Express.

Banca de investiții are active 3,3 miliarde de lire sterline și are aproximativ 350 de angajați în 21 de zone.

Două persoane din interiorul companiei au declarat pentru Bloomberg că societatea are deja în vedere câți angajați va muta în Marea Britanie în cazul în care mișcarea continuă.

Cu toate acestea, planurile sunt încă în prezent private, iar un purtător de cuvânt al băncii a refuzat să comenteze acest fapt.

Un număr de bănci mari au discutat deja despre planuri de relocare a unor părți din operațiunile lor pe continent în cazul unui Brexit, însă până acum nu există nicio acțiune în acest sens.

Anul trecut, Sam Woods, directorul Băncii Angliei, a avertizat că până la 75.000 de locuri de muncă din finanțe, bănci și asigurări ar putea fi pierdute dacă Marea Britanie ar ieși din UE fără o înțelegere.

În prezent, instituțiile financiare din Marea Britanie beneficiază de dreptul de “pașaport” care le permite să facă afaceri fără birocrație cu oricare altă firmă din Spațiul Economic European.

Drepturile sunt folosite de mai mult de 5.400 de companii britanice și ajută la obținerea unor venituri de 9 miliarde de lire sterline.

Negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a insistat anterior că băncile britanice nu vor beneficia de o înțelegere specială după ce Marea Britanie se va despărți de UE, în 2019, scrie Daily Express.

„Consecința legală a Brexit va fi că furnizorii de servicii financiare din Marea Britanie își pierd pașaportul UE”, a declarat el în noiembrie.

„Acest pașaport le permite să ofere servicii unei piețe de 500 de milioane de consumatori și 22 de milioane de companii”, a continuat Barnier.

Cu toate acestea, doi înalți oficiali au declarat că pretențiile lui Barnier sunt doar o amenințare goală, adăugând că negociatorul-șef nu a avut sprijinul celorlalte 27 de state membre ale UE pentru a face o astfel de declarație.

Băncile britanice pierd miliarde de euro din cauza Brexit

Brexit. Băncile din Marea Britanie se pregătesc să își mute operațiunile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul scoțian Nicola Sturgeon: Un al doilea referendum pentru Brexit poate fi „irezistibil”

Polițistă concediată după comentarii rasiste cu privire la două femei rome din România: „ Gunoaie nenorocite. Să vină Brexit-ul”