in

O treime din contoarele inteligente de uz casnic nu funcționează corect, unele gospodării acumulează datorii

contoare defectO treime din contoarele inteligente de uz casnic nu funcționează corect, unele gospodării acumulează datorii. Numărul contoarelor inteligente de gaz și electricitate care nu funcționează corect este probabil mai mare decât sugerează cifrele guvernamentale – posibil între 20% și 30% din total – potrivit unui studiu realizat de Citizens Advice.
>>> 
Studiu în Marea Britanie: de ce mașinile electrice sunt mai periculoase pentru pietoni

O treime din contoarele inteligente de uz casnic nu funcționează corect

Organizația caritabilă a declarației că milioane de gospodării nu beneficiază de promise de beneficii de contoarele inteligente din cauza “problemelor cu tehnologia” și a serviciilor proaste oferite de furnizori, scrie The Guardian.

Contoarele inteligente sunt considerate o parte importantă a tranziției către un consum net zero, deoarece le permis proprietarilor de locuințe să urmărească mai ușor consumul de energie și să ia măsuri de reducere a acestuia. Atunci când se află în “modul inteligent”, acestea trimit furnizorii, de la distanță, date în timp real despre consumul clienților.

Dar introducerea tehnologiei a fost lentă și accidentată, iar anul trecut, comisia parlamentară pentru conturi publice a declarat că miniștrii nu au făcut eforturi suficiente pentru a convinge gospodăriile de beneficii.
>>> 
Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă: “Oamenii vor muri din cauza poluării”

Aproape 4 milioane nu funcționau corect

În luna martie, date Departamentului pentru Securitate Energetică și Net Zero au prezentat că, la sfârșitul anului trecut, 3,8 milioane de contoare din Marea Britanie nu funcționează inteligent sau în Marea Britanie, pentru a folosi terminologia oficială.

Această cifră poate mai mult de 10% din cele 34,8 milioane de contoare inteligente din locuințe și întreprinderi.

Cu toate acestea, Citizens Advice a declarat că cercetările sale au sugerat că acesta este “doar vârful icebergului”. Acesta a precizat că un sondaj realizat între august și octombrie 2023, la care au participat 4.000 de consumatori casnici de energie din Marea Britanie, a arătat că 20% dintre gospodăriile cu un contor inteligent încă mai trebuie să prezinte în mod regulat citiri manuale ale contorului. , deoarece dispozitivul lor nu făcea acest lucru în mod automat.

Familiile acumulează datorii

Aproape o treime (31%) dintre cei intervievați au declarat că au avut probleme cu afișajul din casă al contorului lor – ecranul care ajută pe oameni să urmărească consumul de energie și costurile.

În plus, un sfert dintre persoanele care au cerut ajutorul Citizens Advice pentru probleme legate de contoarele inteligente au avut probleme de facturare. Problemele legate de contoare au dus la acumularea de datorii de către unele gospodării din cauza faptului că citirile nu au fost trimise automat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Panică la bordul unui avion Ryanair în zbor spre Marea Britanie – pilotul s-a întors la jumătate de oră după decolare

Ryanair devine mai strictă cu politica sa de măsurare a bagajelor: „Am văzut că mulți trebuie să plătească 50 de euro în plus”