in

Chiriile din Marea Britanie ating cel mai mare nivel înregistrat, deoarece costurile cresc cu 9%

chirii ukChiriile din Marea Britanie ating cel mai mare nivel înregistrat. Închirierea unei locuințe medii în Anglia costă 1.293 de lire sterline pe lună, potrivit ultimelor cifre ale Oficiului Național de Statistică (ONS) – ceea ce reprezintă o creștere de 8,9% față de anul trecut.
>>> Prețul locuințelor din zonele rurale din Marea Britanie a depășit cu mult pe cel al caselor din orașele mari

Chiriile din Marea Britanie ating cel mai mare nivel înregistrat

Prețurile chiriilor au crescut cu aproape 9% în Marea Britanie în ultimul an și au atins cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată.

În Scoția, chiria medie este de 952 de lire sterline pe lună, ceea ce reprezintă o creștere de 10,0% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, în Țara Galilor, media este de 730 de lire sterline, ceea ce reprezintă o creștere de 8,2% față de anul trecut. Cifrele nu sunt disponibile pentru Irlanda de Nord. Aceasta înseamnă că chiriile au crescut în medie cu 8,9% în toată Marea Britanie, scrie Mirror..

Londra a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor chiriilor din țară. Chiriile din întreaga capitală au crescut în medie cu 10,8%, ajungând la 2.070 de lire sterline pe lună. Brent a înregistrat cea mai mare creștere dintre toate autoritățile locale din țară în ultimul an. Închirierea unei locuințe în cartierul londonez a costat 2.028 de lire sterline pe lună în cele 12 luni până în aprilie – cu 32,6% mai mult decât în anul precedent.
>>> Ministerul Afacerilor Externe emite un avertisment pentru călătorii din Marea Britanie: noi reguli la graniță și cerința de a avea 31 GBP pe zi de ședere

Chiriile în Folkestone și Hythe au crescut cu 22,4% în ultimul an, ajungând la o medie de 991 de lire sterline pe lună. Greenwich a înregistrat următoarea cea mai mare creștere, de 16,1% (1 782 de lire sterline pe lună), urmată de Lothian, în Scoția, cu 15,8% (1 330 de lire sterline pe lună), și Argyll și Bute, tot în Scoția, cu 15,6% (790 de lire sterline pe lună).

Oldham a înregistrat cele mai mari creșteri ale chiriilor dintre toate autoritățile locale din nordul Angliei. Locuința medie din Oldham a costat 766 de lire sterline pe lună pentru a fi închiriată în cele 12 luni până în aprilie. Asta înseamnă o creștere de 13,4% față de anul trecut. Acest lucru este puțin mai mult decât în Salford, care a înregistrat următoarea cea mai mare creștere din nordul țării. Locuința medie acolo costă 1.033 de lire sterline pe lună pentru a fi închiriată, în creștere cu 13,2% față de anul trecut.
>>> Plafonul de preț al energiei în Marea Britanie va scădea în această vară, milioane de gospodării vor plăti mai puțin

Chiriile în York au crescut în medie cu 13,0%, în Rochdale cu 12,3%, iar în Manchester cu 12,2%. Cardiff a înregistrat cele mai mari creșteri ale prețurilor chiriilor din Țara Galilor. Locuința medie din capitala galeză costă 1.010 lire sterline pe lună la chirie, cu 13,0% mai mult decât anul trecut. Swansea a înregistrat următoarea cea mai mare creștere din Țara Galilor, de 12,1%, ajungând la 739 de lire sterline pe lună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 4.6]

Ofițer de poliție din Londra, dat afară pentru că i-a spus unei colege „româncă proastă”

Alertă în Londra: Poliția caută o adolescentă româncă de 14 ani dispărută