in

Parlamentul britanic, dizolvat oficial înaintea alegerilor generale, cine e favorit să preia conducerea guvernului

vot ukParlamentul britanic a fost dizolvat oficial joi, în pregătirea alegerilor generale din 4 iulie . Aceste alegeri promit să aducă o schimbare semnificativă în peisajul politic al Marii Britanii, deoarece laburiștii conduc în sondajele de opinie, devansând conservatorii aflați la putere

Contextul Politic

Toate cele 650 de locuri din Camera Comunelor sunt acum vacante. După 14 ani în opoziție, Partidul Laburist de centru-stânga se află într-o poziție avantajoasă cu cinci săptămâni înainte de alegeri. Liderul său, Keir Starmer, un fost avocat special în drepturile omului, este favorit să preia conducerea guvernului, conform AFP . Incapabil să stopeze declinul partidului său în sondaje, premierul Rishi Sunak a convocat alegerile în iulie, deși acestea așteptau abia în toamnă.
>>>  Marea Britanie, guvernul pregătește populația pentru un atac nuclear. „Aceasta este lista de bunuri de urgență”

Dificultățile și Tensiunile Campaniei

Rishi Sunak, fost banccher și ministru de finanțe, a început campania electorală cu dificultăți, inclusiv o ploaie torențială în ziua anunțării alegerilor și o vizită problematică în cartierul Titanic din Belfast. În prezent, Sunak speră să recâștige sprijinul prin dezbateri planificate cu Keir Starmer și prin măsuri menite să atragă electoratul conservator mai în vârstă, cum ar fi serviciul național pentru tineri și reduceri de taxe pentru pensionari.
>>>  Marea Britanie a devenit ca o canalizare deschisă: “Oamenii vor muri din cauza poluării”

Schimbări și Perspective în Parlament

Alegerile din 4 iulie vor marca sfârșitul unei ere la Palatul Westminster, după 14 ani de dominație conservatoare. Până acum, aproximativ 129 de deputați au anunțat că nu vor candida pentru realegere, inclusiv 77 de conservatori, un exod fără precedent pentru o parte aflată la guvernare.

Motivele includ epuizarea provocată de anii grei de Brexit, scandalurile politice din epoca Boris Johnson și ostilitatea tot mai mare a publicului. În plus, laburiștii beneficiază de oboseala populației față de conservatori și de sprijinul recent al 120 de personalități din mediul de afaceri, deși această strategie a întâmpinat obstacole, cum ar fi critică legat de tratamentul aplicat Dianei Abbott, prima femeie de culoare membră a Parlamentului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]

Alertă în Londra: Poliția caută o adolescentă româncă de 14 ani dispărută

Șoc la Dublin, un român a vrut să răpească un copil dintr-un cărucior. A fost pedepsit de localnicii furioși