in

ONS: Un sfert dintre decesele din casele de îngrijire din Anglia și Țara Galilor au fost cauzate de coronvirus

Coronavirusul a fost cauza a peste un sfert din decesele care au avut loc în lunile martie și aprilie în casele de îngrijire din Marea Britanie.

Potrivit datelor Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, peste 12.000 de rezidenți care au decedat de la începerea crizei au fost infectați cu coronavirus.

Datele de la Oficiul pentru Statistică Națională relevă faptul că, în perioada 2 martie – 1 mai 2020, au existat 45.899 de decese înregistrate în rândul rezidenților, iar 12.526 (27,3%) dintre acestea au fost cauzate de coronavirus.

Mai mult decât atât, între 28 decembrie și 1 mai, au existat 73.180 de decese de îngrijire la domiciliu, cu 23.136 mai multe decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, potrivit ONS.

Marea Britanie anunță încă 539 de decese în spitale, aziluri și case de îngrijire. Numărul oficial al morților este 30.615

Cifrele susțin concluziile unui studiu al London School of Economics publicat la începutul acestei săptămâni, care a arătat că numărul deceselor în rândul rezidenților din casele de îngrijire cauzate direct și indirect de pandemie au fost în jur de 22.000, mult mai mare decât s-a crezut anterior.

ONS a declarat că „examinează” excesul de decese non-Covid-19 în casele de îngrijire și va raporta rezultatele în curând.


Ministrul pentru Comunități, Robert Jenrick, a recunoscut că a existat o criză în casele de îngrijire. „Nu neg că ceea ce se întâmplă în casele de îngrijire este absolut îngrozitor”, a spus acesta la BBC Radio 5 Live. „Este o provocare uriașă. Încercăm însă să sprijinim cât de mult putem casele de îngrijire”.

Dintre decesele rezidenților caselor de îngrijire care au implicat Covid-19, 72,2% (9.039 decese) au avut loc în una dintre unitățile de îngrijire, iar 27,5% (3.444 decese) au avut loc la un spital. Din totalul deceselor înregistrate la spital, în perioada menționată, 14,9% au fost ale rezidenților din casele de îngrijire.

Austria, cu un pas înaintea restului țărilor din Europa: a redeschis centrele comerciale, frizeriile și saloanele de înfrumusețare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un sfert dintre cei decedați de COVID-19 în Anglia erau diabetici, iar aproape 20% aveau demență

Pasagerii zborului Iași – Londra, scandal în aeroport când au aflat că guvernul a suspendat zborurile