in

Regatul Unit se confruntă cu cel mai mare focar de gripă aviară din istorie

gripă aviară

Marea Britanie se confruntă cu cel mai mare focar de gripă aviară din istorie, pe 3 noiembrie luându-se măsura delimitării unor zone de protecție în mai multe părți ale țării.

Vestea foarte neplăcută pentru fermieri a fost adusă chiar de ministrul Mediului, George Eustice.

Acesta a declarat că mii de păsări de crescătorie au fost sacrificate în toată țara, iar o zonă de prevenire a gripei aviare a fost declarată la 3 noiembrie, fiind extinsă pe 29 noiembrie, cu cerința suplimentară ca toate păsările din ferme să fie ținute în interior.

Există 40 de spații de infectare în Marea Britanie, dintre care 33 în Anglia, cu aproximativ jumătate de milion de păsări sacrificate până acum, potrivit șefei asociației veterinarilor din Marea Britanie, Christine Middlemiss.

Aceasta a avertizat că există un „nivel foarte ridicat” de gripă aviară, care are implicații uriași atât în creșterea animalelor cât și în comerț, scrie Sky News.

Riscul pentru sănătatea umană cauzat de gripa aviară rămâne foarte scăzut, conform recomandărilor de sănătate publică, și există un risc scăzut pentru siguranța alimentară.

Vorbind în Camera Comunelor miercuri, 8 decembrie, George Eustice a spus: „Trebuie să spun că anul acesta asistăm la cel mai mare focar de gripă aviară din Marea Britanie, cu 36 de cazuri confirmate.”

Nou virus gripal cu potențial pandemic descoperit în China. Are trăsături ale gripei spaniole

„Am instituit o zonă de prevenire a gripei aviare care a intrat în vigoare la 3 noiembrie în Anglia și la 17 noiembrie în Irlanda de Nord, iar un ordin suplimentar a fost introdus pe 29 noiembrie”.

Deputatul conservator Scott Benton le-a spus parlamentarilor că 15 lebede au murit luna trecută în urma unui focar de gripă aviară, în parcul Stanley, din Blackpool.

Dr. Middlemiss a spus că boala se răspândește prin intermediul păsărilor migratoare care zboară din nordul Rusiei și din estul Europei, dar sunt necesare cercetări suplimentare pentru a preveni agravarea focarului în viitor.

Veterinarul a avertizat că Regatul Unit este la doar câteva săptămâni de sezonul de migrație care durează până în martie.

„Va trebui să menținem aceste niveluri de biosecuritate sporită pentru tot acest timp”, a adăugat dr. Middlemiss.

Zona de protecție înseamnă că, pe lângă păstrarea păsărilor de curte adăpostite, crescătorii trebuie să continue să ia măsuri de precauție, cum ar fi curățarea și dezinfectarea regulată a îmbrăcămintei, echipamentelor și vehiculelor și limitarea accesului lucrătorilor și vizitatorilor neesențiali.

Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a declarat că noile măsuri vor fi revizuite periodic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

boris johnson tată

Boris Johnson, tată pentru a șaptea oară. Soția sa, Carrie, a născut o fetiță

deșeuri Marea Britanie

Groapa de gunoi a Europei: Tone de deșeuri din Marea Britanie ajung ilegal în România