in

Peste 150 de școli din Marea Britanie închise, pericol de prăbușire cu câteva zile înainte de începerea anului școlar

Peste 150 de școli din Marea Britanie închise. Vestea șocantă ar putea declanșa haosul pentru zeci de mii de elevi, care ar putea fi trimiși în școli vecine sau chiar forțați să învețe de la distanță în timp ce clădirile sunt securizate. Oficialii au contactat aproximativ 100 de școli înainte de începerea semestrului pentru a le spune să închidă imediat clădirile afectate, dacă nu sunt puse în aplicare măsuri de siguranță. Alte 50 au instalat “măsuri de atenuare” pe parcursul anului, cum ar fi sprijinirea tavanelor potențial periculoase.
>>> UK, cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani. Salvarea vine de la străini, dar „mamele indiene le-au depășit pe românce”

Peste 150 de școli din Marea Britanie închise

Părinții vor fi contactați de școală dacă elevii trebuie să se mute în timpul lucrărilor de remediere. Departamentul pentru Educație a refuzat să furnizeze o listă a școlilor afectate.

Ministrul educației, Gillian Keegan, a declarat că guvernul acționează pe baza unor “noi dovezi” pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului. Dar omologul său laburist, Bridget Phillipson, a declarat pentru Mirror: “Aceasta este o demonstrație absolut uluitoare de incompetență conservatoare, în timp ce încep un nou mandat dezamăgindu-i din nou pe copiii noștri”.
>>> Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”

Școlile afectate au fost construite cu beton celular autoclavizat armat “sfărâmicios”, sau RAAC, din anii 1960 până în anii 1990, cu o speranță de viață de aproximativ 30 de ani. Riscul pentru viețile elevilor este cunoscut de cinci ani, după ce o școală primară s-a prăbușit parțial în Kent. Departamentul pentru Educație a efectuat o anchetă în școli pentru a stabili câte dintre acestea au fost construite folosind blocuri RAAC.

Riscurile betonului RAAC

Acest lucru se întâmplă după ce Mirror a dezvăluit săptămâna aceasta că directorilor li s-a spus să facă planuri de urgență în cazul în care trebuie să închidă o parte sau toate clădirile în câteva zile. Decizia de astăzi marchează o schimbare bruscă a opiniei DfE cu privire la riscul pe care îl prezintă RAAC.

Un nou document intern al Ministerului Educației, văzut de Mirror, afirmă: “Sfatul actual este că toate RAAC, indiferent de ratingul de risc, ar trebui să fie scoase din uz și toate măsurile de atenuare ar trebui să fie implementate imediat. În cazul în care au fost deja instalate măsuri de atenuare adecvate, aceste spații pot rămâne în uz”.

RAAC este un beton ușor umplut cu aer, care este armat cu bare de oțel și este adesea utilizat în construcția de acoperișuri plate. În cazul în care acoperișul nu este menținut etanș, barele de oțel se pot coroda și întreaga structură se poate prăbuși fără avertisment. Departamentul pentru Educație a evaluat posibilitatea prăbușirii sau a cedării unei clădiri care să provoace moartea sau rănirea ca fiind un risc “critic și foarte probabil” începând din 2021.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Extinderea ULEZ la Londra

Extinderea ULEZ la Londra: mii de șoferi expuși la o amendă de 180 de lire sterline, tot ce trebuie să știți

omicron ba5

Noua tulpină de Covid dă oamenilor un simptom ”ciudat” noaptea, a depășit Omicron în Marea Britanie