in

Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”

Creșteri record la chirii în Marea Britanie

Creșteri record la chirii în Marea Britanie. Chiriile rezidențiale din Regatul Unit au crescut cu cea mai mare sumă înregistrată luna trecută, în timp ce creșterea prețurilor la locuințe a scăzut în iunie, potrivit datelor oficiale publicate miercuri.
>>> Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral, localnicii au însă probleme

Creșteri record la chirii în Marea Britanie

Prețurile plătite de chiriași au crescut cu 5,3% în ultimele 12 luni până în iulie, cea mai mare modificare anuală procentuală de când seria de date a Oficiului Național de Statistică (ONS) a început, în ianuarie 2016.

Cifrele ONS au arătat, de asemenea, o încetinire a creșterii prețurilor la locuințe, acestea crescând cu 1,7% în ultimele 12 luni până în iunie, în scădere față de o creștere de 1,8% în mai și cu mult sub vârful de 14% din iulie anul trecut. A fost, de asemenea, cea mai scăzută rată de creștere din iunie 2020, când piața imobiliară a fost puternic lovită de primul blocaj din cauza Covid-19, scrie Financial Times.
>>> Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului

Proprietarii vor să vândă

Imaginea contrastantă arată impactul ratelor ipotecare mai mari asupra ambelor sectoare, reglementările crescând presiunea asupra proprietarilor de a vinde.

Tendințele reflectă, de asemenea, mai mulți oameni care aleg să închirieze în loc să cumpere, având în vedere creșterea costului de proprietate. Ambele au fost exacerbate la Londra, unde chiriile au crescut cu 5,5% în capitală în iulie, cea mai mare rată de când seria de date pentru capitală a început în ianuarie 2006.
>>> Cutremul imobiliar în Marea Britanie: numărul proprietarilor care vând crește pe măsura creșterii ratele ipotecare

În schimb, prețurile locuințelor din capitală au scăzut cu 0,6% în iunie față de aceeași lună a anului trecut, singura regiune care a înregistrat o scădere. Aceasta a fost prima contracție anuală din Londra din noiembrie 2019 și a contrastat cu o expansiune de 4,7% în nord-estul Angliei, care a fost regiunea cu cele mai bune performanțe.

În iunie, rata medie a creditelor ipotecare a crescut la 4,6%, cel mai ridicat nivel din 2008 în timpul crizei financiare, potrivit datelor separate ale Băncii Angliei. Aceasta urmează creșterii constante a ratelor dobânzilor de către Banca Angliei care se luptă cu o inflație constantă ridicată .
>>> Mii de familii din Marea Britanie vor primi vouchere de supermarket de 100 de lire sterline

Creșteri record la chirii în Marea Britanie – Nu sunt multe proprietăți de închiriat

Nathan Emerson, directorul executiv al Propertymark, un organism comercial pentru agenții imobiliare, a spus că presiunile asupra prețurilor asupra chiriilor au fost exacerbate de lipsa proprietăților disponibile.

„Există o diferență uriașă în numărul de proprietăți disponibile pentru închiriere în comparație cu numărul în continuă creștere de chiriași care caută o locuință, continuând în cele din urmă să pună presiune asupra prețurilor chiriei”, a spus el, îndemnând guvernul să „abordeze urgent problema. ”.

Vor scădea prețurile locuințelor

Hollie Hart, manager de închirieri la o agenție Winkworth din Crystal Palace, a declarat că casele pe care le închiriase în cartierul din sud-estul Londrei erau închiriate cu până la 18% mai mult decât anul trecut.

Creșteri record la chirii în Marea Britanie – „Este destul de nebunească piața”, a spus ea. „Sper că va începe să se stabilizeze puțin [după perioada aglomerată de vară], dar dacă nu vin mai multe proprietăți pe piață, va continua să crească.”

Este posibil ca tendințele de pe piața imobiliară să continue, conform datelor separate ale prețurilor caselor pentru iulie ale creditorului Nationwide. Acesta a arătat că prețurile caselor din Regatul Unit s-au contractat cu un ritm anual de 3,8% în iulie , cea mai slabă performanță din 2009.

Mulți economiști se așteaptă, de asemenea, că prețurile locuințelor vor scădea în continuare în lunile următoare, deoarece ratele ipotecare sunt de așteptat să rămână ridicate pentru o perioadă de timp.
>>> Prețurile locuințelor din Marea Britanie scad cu cea mai puternică rată din ultimii 14 ani

sursa: ft.com, ZiarulRomanesc.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Localitatea Marea Britanie scumpe case

Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral, localnicii au însă probleme

Infirmieră condamnată pentru uciderea a 7 nou-născuți

Infirmieră condamnată pentru uciderea a 7 nou-născuți: ”Caz fără precedent în Marea Britanie”