in

Noua tulpină de Covid dă oamenilor un simptom ”ciudat” noaptea, a depășit Omicron în Marea Britanie

Noua tulpină de Covid dă oamenilor un simptom ”ciudat” noaptea, a depășit Omicron în Marea Britanie. O nouă tulpină de Covid, cunoscută sub numele de BA.5, se pare că provoacă un simptom nocturn neobișnuit, în timp ce continuă să se răspândească. Această tulpină, considerată “fratele” lui Omicron, care a cuprins întreaga Marea Britanie în iarna anului 2021, a devenit dominantă după ce a depășit-o pe predecesoarea sa în urmă cu câteva săptămâni.
>>> UK, cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani. Salvarea vine de la străini, dar „mamele indiene le-au depășit pe românce”

Noua tulpină de Covid dă oamenilor un simptom ”ciudat” noaptea

În timp ce BA.5 împărtășește simptome similare cu Omicron, acesta aduce un plus nedorit pe listă – transpirații nocturne. Multe persoane infectate au raportat că s-au confruntat cu acest simptom neplăcut.

În timpul unui interviu acordat postului de radio irlandez NewsTalk, Luke O’Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a remarcat: “Un simptom în plus față de BA.5 pe care l-am văzut în această dimineață este transpirația nocturnă. Nu-i așa că este ciudat?”
>>> Infirmieră condamnată pentru uciderea a 7 nou-născuți: ”Caz fără precedent în Marea Britanie”

În prezent, BA.5 reprezintă aproximativ 65% din cazurile de Covid în SUA, potrivit CDC, iar în Marea Britanie sunt suspectate niveluri similare. Oamenii de știință speculează că severitatea sa ar putea fi asemănătoare cu cea a Omicron, putând provoca mai puține cazuri grave și decese decât tulpinile anterioare, precum Alpha și Delta. Cu toate acestea, la fel ca Omicron, se crede că BA.5 este mai transmisibilă, relatează Daily Star.

Sistemul nostru imunitar răspunde la infecție.

Dovezile emergente sugerează că BA.5 ar putea poseda o capacitate mai mare de a reinfecta pacienții în comparație cu tulpinile anterioare. Profesorul O’Neill a atribuit diferența de simptome schimbărilor genetice ale virusului și modului în care sistemul nostru imunitar răspunde la infecție.

“Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat”, a explicat el, adăugând: “Există o anumită imunitate față de acesta, evident, cu celulele T și așa mai departe”.

Într-o întorsătură ciudată, interacțiunea dintre sistemul dumneavoastră imunitar și virusul ușor modificat ar putea avea ca rezultat o manifestare oarecum diferită a bolii, cu transpirații nocturne care apar ca simptom distinctiv.

Conform aplicației ZOE Covid Study, în rândul persoanelor care au primit două sau mai multe doze de vaccin, simptomele Covid cel mai frecvent raportate includ curgerea nasului, dureri de cap, strănut, dureri în gât și tuse persistentă.

NHS definește transpirația nocturnă ca fiind o transpirație excesivă în timpul somnului, care lasă lenjeria de noapte și lenjeria de pat udă, în ciuda faptului că dormiți într-un mediu răcoros.

surse: mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3]

Peste 150 de școli din Marea Britanie

Peste 150 de școli din Marea Britanie închise, pericol de prăbușire cu câteva zile înainte de începerea anului școlar

Creșteri record la chirii în Marea Britanie

Nebunie în Edgware, cartierul românilor: zeci de persoane la coadă pentru a vedea un „one bedroom” de 1.300 lire pe lună