in

Poliția londoneză, în cea mai mare criză de credibilitate, în mijlocul multor scandaluri: ”E distrusă și putredă!”

Poliția londoneză, în cea mai mare criză de credibilitate. Poliția metropolitană este distrusă și putredă, suferind o prăbușire a încrederii publice și se face vinovată de rasism instituțional, misoginism și homofobie, potrivit unui raport oficial. Raportul întocmit de Louise Casey, comandat de Poliția metropolitană este unul dintre cele mai acuzatoare la adresa unei mari instituții britanice, scrie The Guardian.

Raportul de 363 de pagini detaliază povești tulburătoare de agresiuni sexuale, de obicei acoperite sau minimalizate, 12% dintre femeile din Met spunând că au fost hărțuite sau atacate la locul de muncă, iar o treime s-au confruntat cu sexismul.

Citiți și: Marea Britanie a decis să blocheze TikTok pe telefoanele guvernamentale și ale funcționarilor publici

Poliția londoneză, în cea mai mare criză de credibilitate

Lady Casey a declarat că sângele vital al poliției britanice a suferit o hemoragie, iar raportul său a avertizat că “consimțământul public este rupt”, doar 50% din cetățeni exprimându-și încrederea, chiar înainte de dezvăluirile despre cele mai grave scandaluri recente ale forțelor de poliție.

Ea a dat vina în primul rând pe conducerea trecută și a declarat: “Respectul public a ajuns la un nivel foarte scăzut. Londonezii care nu au încredere în Met sunt mai mulți decât cei care au încredere, iar aceste măsuri au fost mai scăzute în rândul londonezilor de culoare de ani de zile.

“Met încă nu s-a eliberat de rasismul instituțional. Consimțământul public este rupt. Met s-a dezlegat de principiul peelian al poliției prin consimțământ, stabilit la înființare.”

Raportul a descoperit o cultură a intimidării, ofițeri de primă linie demoralizați și care se simt dezamăgiți de liderii lor, precum și discriminare “încorporată în sistem”.

Acuzată de rasism și homofobie

Casey a dezvăluit că unui ofițer musulman i s-a băgat șuncă în cizme, unui ofițer sikh i s-a tăiat barba, ofițerii aparținând minorităților etnice au fost mult mai predispuși la sancțiuni disciplinare sau la plecare, iar cea mai mare forță de poliție din Marea Britanie rămâne disproporționat de albă, într-o capitală din ce în ce mai diversă.

Oprirea și percheziția și utilizarea forței pe baza competențelor împotriva persoanelor de culoare au fost excesive, a constatat raportul pentru Met – care oprește mai multe persoane pe cap de locuitor decât orice altă forță.

Un catalog de suferințe ale femeilor a inclus abuzuri frecvente din partea ofițerilor superiori, inclusiv unul care a supus o femeie subalternă la hărțuiri repetate și la un act indecent. Aceasta s-a plâns și a declarat în cadrul anchetei: “Probabil că ar fi fost mai bine să sufăr în tăcere, dar nu am putut face asta. El a scăpat cu totul, iar eu am fost făcută să par mincinoasă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Actor faimos mort subit la Londra

Actorul din Star Wars și Harry Potter a murit după ce s-a prăbușit în fața gării King’s Cross din Londra

inflatia alimente marea britanie

Inflația în Marea Britanie a explodat, prețurile alimentelor la cea mai mare rată de creștere din ultimii 45 de ani