in

Prețul energiei în Marea Britanie EXPLODEAZĂ. Factura medie anuală va ajunge la 2.000 de lire sterline

Prețul energiei în Marea Britanie EXPLODEAZĂ. Factura medie anuală va ajunge la 2.000 de lire sterline

Autoritatea de Reglementare a Energiei din Marea Britanie (OFGEM) va anunța o creștere cu până la 50% a plafonului pentru prețul energiei, din cauza creșterii prețurilor gazelor, ceea ce înseamnă că factura medie ar putea atinge 1.915 de lire sterline pe an, începând din aprilie.

Plafonul de preț afectează aproximativ 22 de milioane de gospodării și va intra în vigoare la 1 aprilie.

Se așteaptă ca ministrul de Finanțe britanic să anunțe planuri pentru miliarde de lire sterline în împrumuturi garantate de stat, oferind tuturor gospodăriilor o reducere de 200 de lire sterline la facturile la energie.

Acest lucru înseamnă ca abonații să subscrie împrumuturi furnizorilor de energie, iar aceștia vor acorda banii gospodăriilor, sub forma unei reduceri la facturi.

Acțiunea are ca scop limitarea efectului creșterii prețurilor în aprilie, dar banii ar urma să fie recuperați de la consumatori în anii următori, astfel încât împrumuturile să poată fi rambursate pe măsură ce prețurile la energie scad.

Tot joi, se așteaptă ca Banca Angliei să majoreze ratele dobânzilor de la 0,25% la 0,5%, deoarece prognozele arată că inflația va rămâne probabil ridicată până la primăvară.

Cât au crescut prețurile alimentelor în Marea Britanie în ultimul an

Inflația a ajuns deja la 5,4%, adică de aproape trei ori ținta Băncii Angliei, scrie Sky News.

Creșterea dobânzilor, care le-ar afecta în principal pe cele la anumite tipuri de credite ipotecare, ar fi prima din iunie 2004.

De asemenea, în Marea Britanie se așteaptă încă două creșteri majore de costuri în aprilie – o creștere a cuantumului pentru asigurările naționale și o creștere a taxelor către consiliile locale.

Plățile asigurărilor naționale vor crește cu 1,25 puncte procentuale pentru a crea o nouă taxă de sănătate și asistență socială.

Totuși, se așteaptă ca Rishi Sunak să anunțe azi, 3 februarie, măsuri pentru limitarea impactului majorării taxei pentru consiliu.

Întrebat despre noul pachet de sprijin, un purtător de cuvânt a guvernului a spus: „Recunoaștem că oamenii se confruntă cu presiuni legate de costul vieții, motiv pentru care oferim sprijin în valoare de aproximativ 12 miliarde de lire sterline în acest an financiar și anul viitor.”

„Vom oferi o actualizare în timp util cu privire la un ajutor suplimentar pentru gospodăriile din Marea Britanie pentru a-și acoperi costurile cu energie în fața creșterii prețului global la gaze.”


///Prețul energiei în Marea Britanie EXPLODEAZĂ. Factura medie anuală va ajunge la 2.000 de lire sterline ///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

INCREDIBIL: Un român din Anglia care și-a tăiat mâna în timp ce își înjunghia soția primește despăgubiri de la NHS

INCREDIBIL: Un român din Anglia care și-a tăiat mâna în timp ce își înjunghia soția primește despăgubiri de la NHS

Panică în Marea Britanie: S-a anunțat un record de decese cauzate de COVID

Panică în Marea Britanie: S-a anunțat un record de decese cauzate de COVID