in

INCREDIBIL: Un român din Anglia care și-a tăiat mâna în timp ce își înjunghia soția primește despăgubiri de la NHS

INCREDIBIL: Un român din Anglia care și-a tăiat mâna în timp ce își înjunghia soția primește despăgubiri de la NHS

Un român din Anglia care și-a înjunghiat soția cu un cuțit de bucătărie, lăsând-o aproape moartă, a primit despăgubiri cu 17.500 de lire sterline pentru că și-a rănit mâna în timpul atacului, arată Daily Mail.

Dorinel Cojanu, 36 de ani, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în decembrie 2015, pentru tentativă de omor, după ce a înfipt un cuțit în spatele soției sale, Daniela, în bucătăria casei lor, în timp ce era beat.

Cuțitul a intrat prin sânul drept al Danielei, a trecut prin două coaste, străpungându-i un plămân și ficatul. Ea a suferit răni atât de grave încât medicii au anunțat familia că s-ar putea să nu supraviețuiască.

Daniela, în vârstă de 35 de ani, a stat aproape patru luni în spital între viață și moarte și a rămas cu cicatrici permanente.

Coventry: Crimă într-o familie din România. Băiețel de cinci ani înjunghiat mortal, bunica arestată

Bărbatul a înjunghiat-o cu atâta ferocitate încânt și-a provocat tăieturi adânci la două degete de la mâna dreaptă, medicii decizând că are nevoie de intervenție chirurgicală imediată.

Cojanu a stat doar cinci ani în închisoare, de unde a făcut o cerere de despăgubire împotriva NHS, acuzând că nu a fost tratat imediat și că astfel nu își mai poate folosi mâna dreaptă.

La o audiere din mai 2021 la Tribunalul din Norwich, el a primit 8.500 de lire sterline despăgubiri.

Acesta a insistat că Daniela a fost cea care l-a atacat și că a suferit accidentarea în timp ce încerca să se apere. El a descris-o ca pe o „altercație”.

Avocații săi au contestat decizia la Înalta Curte, iar judecătorul a hotărât ca despăgubirea să fie ridicată la 17.500 de lire sterline, declarând că modul în care s-a rănit nu e relevant pentru cererea civilă împotriva NHS.

În judecata sa, magistratul a decis că nu a contat dacă Cojanu s-a rănit „deschizând o cutie de fasole… sau în timp ce încerca să-și ucidă soția”.

„El a fost rănit înainte de a fi internat în închisoare. La acel moment nu era condamnat pentru nimic. Nu contează dacă a suferit rănirea deschizând o cutie de fasole, într-un război între bande sau în timp ce încerca să-și ucidă soția”, a declarat judecătorul.

Cojanu a cerut o despăgubire totală de 125.000 de lire sterline, insistând că lipsa unei intervenții chirurgicale l-a împiedicat să lucreze.


…INCREDIBIL: Un român din Anglia care și-a tăiat mâna în timp ce își înjunghia soția primește despăgubiri de la NHS…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.3]

Incendiu de proporții în stația metrou Acton din Londra. „O groază de oameni ar fi putut muri”

Incendiu de proporții în stația de metrou Acton din Londra. „O groază de oameni ar fi putut muri”

Prețul energiei în Marea Britanie EXPLODEAZĂ. Factura medie anuală va ajunge la 2.000 de lire sterline

Prețul energiei în Marea Britanie EXPLODEAZĂ. Factura medie anuală va ajunge la 2.000 de lire sterline