in

Prețurile imobilelor din Marea Britanie, în scădere. Unele case au pierdut o treime din valoare

Prețurile caselor din întreaga lume sunt în scădere, scrie Ziarul Financiar, care citează agenția Bloomberg.



De la Londra la Sidney și de la Beijing la New York, valoarea imobiliarelor scade, la bază fiind modificările fiscal și standardele ridicate ale creditorilor cu privire la finanțare.

Acestea lucruri ar putea avea implicații profunde având în vedere faptul că mulți oameni cu bani au cumpărat proprietăți pe mai multe continente, iar un punct de cotitură într-o țară ar putea avea efecte în alte părți ale lumii, potrivit Fondului Monetar Internațional.

Astfel, preţurile locuințelor din Marea Britanie încep să scadă pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul Brexit, al încetinirii creşterii economice, dar şi din cauza preţurilor mari care temperează cererea.

Preţul proprietăţilor din unele dintre cele mai bune cartiere din Londra au scăzut cu aproape 18 procente, de la apogeul din 2014, unele pierzând o treime din valoare.

Politica de reprimare a Chinei asupra preţurilor supra-încălzite a îngheţat vânzările şi a pus valoarea imobiliarelor pe un trend descendent, mai scrie Ziarul Financiar. Mai mult de 30 de restricţii impuse de Beijing au condus la un minim istoric al vânzărilor de imobile anul acesta.

În Sidney, Australia, preţurile imobiliarelor se duc în jos din cauza unei combinaţii de limitări în zona de creditare, de preţuri crescute şi eliminarea „fricii de a rata oportunitatea”.

Preţul imobiliarelor din Manhattan, New York, au scăzut timp de trei trimestre consecutive, ceea ce a permis cumpărătorilor să fie mai selectivi.

La sfârşitul trimestrului II din 2018, pe piaţă erau aproximativ 7.000 de apartamente, cu 11 procente mai multe decât în trimestrul II din 2017. Vânzările au scăzut cu 17%, până la 2.600. Între timp, dezvoltatorii imobiliari „pompează” marfă pe piaţă și este de aşteptat ca până la sfârşitul anului să fie listate 4.6000 de apartamente de lux.

Oraşul canadian Toronto a arătat că preţul imiobiliarelor îşi poate reveni repede după o cădere, însă tensiunile comerciale cu SUA şi posibilitatea de a creşte dobânzile ar putea fi problematice pentru preţurile apartamentelor.

Preţul imobiliarelor în Toronto a început să crească după prăbuşirea din aprilie de anul trecut, iar cererea continuă să întreacă oferta, în ciuda eforturilor guvernului de a combate specula din piaţa imobiliară.

Criză de locuințe în Anglia. Ar mai fi nevoie de 4 milioane de case

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacția unui viceprimar PSD din Teleorman la adresa protestatarului din Suedia: „Întâi să-i dea mă-sii ..ue !”

Ce înseamnă Brexit dur? Se vorbește despre penurie de alimente, avioane la sol și risc crescut de accident nuclear