in

Rezoluția UE, primul răspuns al Uniunii la declanșarea Brexit. Încep problemele pentru Marea Britanie

Rezoluția Parlamentului European cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE prevede trei ani de tranziție și niciun fel de acord de liber schimb în următorii doi ani de după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie The Guardian.

Rezoluția are 11 pagini de clauze care protejează interesele politice, financiare și sociale ale Uniunii, dar care arată că poziția față de Marea Britanie nu va fi pozitivă în timpul perioadei de tranziție.Acordul de retragere va trebui să acopere următoarele probleme: pasivele financiare, drepturile cetățenilor europeni și granița cu Republica Irlanda. Actul va trebui să fie aprobat cu o majoritate de 72% a celor 27 de state membre, fără Marea Britanie. De asemenea, acordul va trece de Parlamentul European cu majoritatea simplă.

Un acord de liber schimb după ieșirea Marii Britanii va fi unul „mixt”, în concepția lui Michel Barnier, negociatorul șef al UE. Astfel, actul va trebui ratificat de parlamentele naționale ale celor 27 de state UE și apoi aprobat de Parlamentul European.

Puteți citi proiectul rezolușiei aici: 343381933-Draft-Resolution

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Theresa May a semnat scrisoarea oficială de retragere a Regatului Unit din UE. Ce ne așteaptă în următorii doi ani?

Theresa May declanșează Brexit. Ce spun specialiștii. Elena Păduraru-Rees: „ Fiecare persoană are o situație particulară”