in

Propagandistul lui Putin are cetățenie britanică și o casă în Londra

Propagandistul lui Putin are cetățenie britanică și o casă în Londra

Deputatul laburist Stephen Kinnock cere ca Serghei Brilev, propagandistul lui Putin, de la Rossiya 1, post tv controlat de statul rus să fie interzis din Marea Britanie și să aibă activele înghețate.

Unul dintre cei mai populari prezentatori de știri de televiziune din Rusia, acuzat că este un propagandist al președintelui rus, Vladimir Putin, are cetățenie britanică și un apartament de familie în vestul Londrei, scrie The Guadian.

Serghei Brilev a raportat despre războiul din Ucraina pe Rossiya 1, post care urmează cu atenție indicațiile de la Kremlin. Canalul descrie războiul drept o „operațiune militară specială” lansată pentru a proteja cetățenii ucraineni de „abuz și genocid”.

Miniștrii guvernului britanic sunt acum sub presiune pentru a impune sancțiuni lui Brilev. Deputatul Stephen Kinnock a cerut în parlament Ministerului de Interne „să ia măsuri pentru a-i se retrage cetățenia britanică, pentru a fi interzis în Regatul Unit și pentru a i se îngheța bunurile din Regatul Unit”.

Ministerul de Interne a declarat săptămâna trecută că nu va comenta cazuri individuale.

Kinnock a spus: „Mi se pare că există dovezi clare că Serghei Brilev este un propagandist pentru Kremlin și joacă un rol important în sprijinirea războiului barbar al lui Putin în Ucraina.”

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

„Guvernul britanic trebuie să efectueze o investigație completă și amănunțită asupra domnului Brilev pentru a judeca dacă ar trebui să fie sancționat. Având în vedere informațiile pe care le-am văzut, se pare că cazul este clar că ar trebui să fie vizat pentru sancțiuni.”

Alte prezentatoare de televiziune din Rusia s-au confruntat deja cu sancțiuni din partea UE pentru dezinformarea susținută de stat cu privire la invazia Ucrainei.

Brilev a fost corespondent la Londra din 1996 până în 2001. Printre intervievații săi se numără Putin, Barack Obama și David Cameron.

O investigație a liderului opoziției ruse, Alexei Navalny, în noiembrie 2018, a dezvăluit că acesta era pe listele electorale în Marea Britanie, iar soția sa deținea un apartament în Chiswick, vestul Londrei, cumpărat cu 700.000 de lire sterline, în martie 2016.

Prezentatorul a confirmat afirmațiile pe Facebook, scriind: „Primul meu permis de ședere în Marea Britanie și a doua cetățenie este un fapt pe care angajatorii mei îl cunosc foarte bine… În ceea ce privește proprietatea din Londra, aceasta a fost achiziționată prin fonduri ale căror surse sunt transparente și bine-cunoscute autorităților financiare și fiscale relevante.”


////Propagandistul lui Putin are cetățenie britanică și o casă în Londra///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Britanicii care cazează refugiați ucraineni vor primi 350 de lire sterline pe lună de la guvern

Britanicii care cazează refugiați ucraineni vor primi 350 de lire sterline pe lună de la guvern

Guvernul britanic este îngrijorat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea folosi arme nucleare

Guvernul britanic, îngrijorat că Putin ar putea folosi arme nucleare