in

Război deschis! UE începe acțiuni legale împotriva Marii Britanii pentru anularea unor părți din acordul Brexit

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat azi, 1 octombrie, că lansează acțiuni legale împotriva Marii Britanii cu privire la planurile premierului britanic Boris Johnson de a anula părți din acordul Brexit.

Oficialul european a spus că UE a dat termen guvernului de la Londra până la sfârșitul lunii septembrie, pentru a renunța la propunerile controversate ale premierului care sunt cuprinse în proiectul de lege privind piața internă a Regatului Unit.

Guvernul britanic a refuzat să facă această mutare, iar Von der Leyen a spus în această dimineață că UE a început acum procedurile legale.

Președintele CE a trimis o „scrisoare de punere în întârziere” către guvernul britanic, acesta fiind primul pas în așa-numita „procedură de încălcare a dreptului comunitar”.

Ea a declarat de la Bruxelle, citată de Daily Mail: „Acest proiect de lege este, prin natura sa, o încălcare a obligației de bună-credință prevăzute în Acordul de retragere. Mai mult, dacă va fi adoptat, va fi în deplină contradicție cu protocolul dintre Irlanda și Irlanda de Nord. Termenul a expirat ieri. Prevederile problematice nu au fost eliminate. Prin urmare, în această dimineață, Comisia a decis să trimită guvernului britanic scrisoarea de punere în întârziere. Acesta este primul pas într-o procedură de încălcare a dreptului comunitar.”

UE dă termen Londrei: „Retrageți proiectul de lege pentru modificarea acordului Brexit”

Reprezentanții executivului britanic au transmis că se „va răspunde la scrisoare în timp util”.

„Am expus clar motivele noastre pentru introducerea măsurilor legate de Protocolul Irlandei de Nord”, a spus un purtător de cuvânt al Guvernului.

„Trebuie să creăm o plasă de siguranță legală pentru a proteja integritatea pieței interne a Regatului Unit, pentru a ne asigura că miniștrii își pot îndeplini întotdeauna obligațiile față de Irlanda de Nord și pentru a proteja câștigurile din procesul de pace”, a mai spus acesta.

Legislația, care se află în dezbaterea Parlamentului britanic, va permite Regatului Unit să ia decizii unilaterale cu privire la aspecte cheie, cum ar fi acordurile vamale între Marea Britanie continentală și Irlanda de Nord, cuprinse în Acordul de retragere.

Guvernul britanic a admis că propunerile sale vor încălca dreptul internațional „într-un mod foarte specific și limitat”.

Johnson a fost criticat pentru această acțiune de toți cei cinci foști prim-miniștri care mai sunt în viață, Sir John Major, David Cameron, Theresa May, Tony Blair și Gordon Brown.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Newport: Un român a încercat să își omoare cumnatul. A dat cu mașina peste el

Newport: Un român a încercat să își omoare cumnatul. A dat cu mașina peste el

În atenția românilor care stau în autoizolare în Anglia! Ofițerii de poliție vin la ușă doar de DOUĂ ORI…