in

Peste 200 de avertizări de inundații în Marea Britanie, apoi ”condiții de îngheț săptămâna viitoare”

Vremea arctică va aduce în Marea Britanie ninsori și în unele zone inundații, avertizează Met Office. Peste 200 de avertizări de inundații rămân în vigoare, țara fiind avertizată să se pregătească pentru condiții de îngheț săptămâna viitoare. Ar putea să ningă, în special în nordul Marii Britanii, dar și în sudul țării este de așteptat să fie mai rece decât media, a precizat meteorologul.
>>> Citiți și: Avertisment pentru șoferi: amendă de 80 GBP dacă dezghețați parbrizul cu această metodă cunoscută

Peste 200 de avertizări de inundații în Marea Britanie

Peste 200 de avertismente și alerte de inundații rămâneau în vigoare în Anglia, iar guvernul galez a declarat că 37 de proprietăți au fost inundate din cauza furtunii Henk de săptămâna trecută și a furtunii Gerrit de la sfârșitul lunii decembrie.

Met Office a declarat marți după-amiază că este posibil ca vremea rece să continue în mare parte din această săptămână, cu o probabilitate tot mai mare de “pericole de iarnă” spre începutul săptămânii viitoare.

Acesta a adăugat: “Marea Britanie se află sub influența unei presiuni înalte, care aduce vreme mai rece decât media pentru această perioadă a anului și o reducere semnificativă a cantităților de precipitații după un început de ianuarie umed.
>>> Citiți și: Marea Britanie este în pericol de recesiune, economia s-a contractat în cifre mai proaste decât se aștepta

“Aceste condiții reci și în mare parte uscate vor persista în cea mai mare parte a acestei săptămâni, cu zone din sud deosebit de reci în comparație cu media. Cu toate acestea, până când vom ajunge duminică, se dezvoltă un curent de aer dinspre nord, care ar putea crește șansele de pericole de iarnă pentru unii.”

Vreme rece în toată Marea Britanie

Șeful departamentului de conștientizare a situațiilor de la Met Office, Will Lang, a declarat: “Va exista o reapariție a vremii cu adevărat reci în timpul weekend-ului și care se va răspândi în toată Marea Britanie în prima parte a săptămânii viitoare.

“Inițial, acest lucru înseamnă că vor fi mai multe ploi în jurul coastelor, care se vor transforma din ce în ce mai mult în zăpadă pentru multe zone, în special mai la nord.”

Vorbind în ultima emisiune Met Office Deep Dive, meteorologul Aidan McGivern a spus: “Un front rece dinspre nord spre sfârșitul săptămânii va marca o altă schimbare în masa de aer pentru Marea Britanie, trecând de la ceva cu o mică influență atlantică la aer care vine mai direct din Arctica.”

Luni, miniștrii au declarat că 2.000 de locuințe din Anglia au fost inundate. Guvernul galez a declarat marți că 37 de proprietăți au fost inundate, dintre care 23 în Carmarthenshire, în sud-vestul Țării Galilor. În Țara Galilor au rămas doar două alerte de inundații.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Războiul prețurilor ipotecare

Războiul prețurilor ipotecare se intensifică în Marea Britanie, 30 de creditori reduc costurile împrumuturilor

Speranța de viata uk

Speranța de viață din Marea Britanie scade la cel mai mic nivel din ultimii zece ani