Menu
in

Regina Marii Britanii, ultima „victimă” a militanților BLM. Ce s-a întâmplat cu portretul suveranei de la Universitatea Oxford

Studenții de la Magdalen College al Universității Oxford au votat pentru eliminarea portretului Reginei Marii Britanii susținând că reprezintă un simbol al „istoriei coloniale recente”.

Imaginea reginei Elisabeta II era așezat în camera comună din mijloc (MCR) a Magdalen College, instituție cu o lungă asociere cu membrii familiei regale.

Comitetul MCR format din studenți absolvenți a votat pentru retragerea portretului, o imagine a monarhului din 1952, susținând că reprezintă un simbol al „istoriei coloniale recente”.

Portretul a fost eliminat, potrivit președintelui Comitetului și va fi depozitat.

Gavin Williamson, secretarul educației, a intervenit marți seară, condamnând mișcarea „absurdă”.

Președintele MCR, Matthew Katzman, a declarat pentru The Telegraph: „A fost eliminată. S-a decis să se lase camera comună neutră. Despre asta este vorba.”

„Colegiul va avea o mulțime de descrieri ale diferitelor lucruri, dar camera comună este menită să fie un spațiu unde toți să se simtă bineveniți”, a mai spus Katzman.

Liderii academici au spus că toate mobilierele și decorațiunile nedorite „sunt păstrate cu atenție și în siguranță de către Colegiu, dacă nu sunt expuse”.

Cum a premiat Regina Marii Britanii o fabrică de… jucării sexuale. Simbolul calității și al succesului

Decizia de a elimina imaginea reginei a provocat critici pe scară largă, inclusiv din partea ministrului Williamson, care a spus: „Studenții de la Universitatea Oxford care elimină o fotografie a reginei sunt pur și simplu absurzi. Ea este șeful statului și un simbol al ceea ce este mai bun în Regatul Unit.”

Colegiul Magdalen a indicat că nu va interveni pentru a inversa decizia, în ciuda asocierii îndelungate dintre regalitate și instituție, pe care Regina însăși a vizitat-o ​​în 1948 pentru a primi o diplomă onorifică de la Universitatea Oxford și, din nou, în 2008, pentru a marca 550 de ani de la aniversare.

Înființat în 1458 cu ajutorul lui Henric al VI-lea, colegiul a fost frecventat de monarhi domnitori, a rămas loial lui Carol I în războiul civil, iar în secolul al XX-lea a devenit alma mater al prințului de Wales, mai târziu Edward al VIII-lea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version