in

Republicanii britanici i-au pus gând rău Reginei chiar la împlinirea a 70 de ani de domnie

Republicanii britanici i-au pus gând rău Reginei chiar la împlinirea a 70 de ani de domnie

Republicanii britanici au declarat luni, 10 ianuarie, că vor lansa o campanie pentru a pune capăt monarhiei, chiar în perioada premergătoare sărbătorilor care marchează 70 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta II.

Regina Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, cel mai bătrân și cel mai longeviv monarh din lume, va marca cel de-al șaptelea deceniu ca suverană, luna viitoare, iar Palatul Buckingham doar ce a detaliat planurile pentru patru zile de sărbătoare pentru Jubileul de platină din iunie, arată Reuters.

Dar grupul anti-monarhie Republic a profitat de ocazie pentru a anunța că va începe o campanie intitulata „Nu încă 70 de ani” pentru a cere înlăturarea monarhiei.

Scandal în Marea Britanie după suspendarea parlamentului. Se cere abolirea monarhiei

„În timp ce o minoritate vocală va dori să sărbătorească domnia de șaptezeci de ani a reginei, trebuie să începem cu toții să privim spre viitor. Perspectiva regelui Charles nu este una fericită și există o alternativă bună, democratică”, a spus Graham Smith de la Republic.

„Este timpul să avem o dezbatere serioasă despre constituția noastră, să acceptăm că Charles nu este cel mai bun lucru pe care țara îl are de oferit și că suntem destul de capabili ca națiune să ne alegem șeful statului”, a mai declarat Smith.

Sondajele arată că marea majoritate a oamenilor din Marea Britanie susțin monarhia, iar regina însăși este extrem de populară. Dar nu există la fel de mult sprijin pentru fiul ei cel mare și moștenitorul Charles, iar sondajele sugerează că sentimentul republican este în creștere în rândul britanicilor mai tineri.


…Republicanii britanici i-au pus gând rău Reginei chiar la împlinirea a 70 de ani de domnie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

Un român de 13 ani l-a impresionat pe premierul britanic Boris Johnson

Un român de 13 ani l-a impresionat pe premierul britanic Boris Johnson

amenzi plf romania

50.000 de amenzi pentru un formular! Haosul provocat de completarea PLF la intrarea în România