in

Roman Abramovici nu rămâne cu niciun ban din vânzarea Chelsea. Cât se pregătește să oprească guvernul lui Boris Johnson

Roman Abramovici nu rămâne cu niciun ban din vânzarea Chelsea. Cât să pregătește să oprească guvernul lui Boris Johnson

Echipa englezească Chelsea este pe punctul de a fi vândută de Abramovici contra unei sume record, de 4 miliarde de euro, dar Guvernul Britanic se gândește să oprească o parte importantă din bani.

Todd Boehly, afaceristul american și investitorul LA Lakers, urmează să devină noul patron al lui Chelsea. Oferta consorțiului condus de Boehly se ridică la aproximativ 4,17 miliarde de euro și satisface pretențiile lui Roman Abramovici, patronul clubului londonez.

Din această sumă, oligarhul rus ar urma, conform spuselor sale, să doneze 3 miliarde de euro către victimele războiului din Ucraina.

The Times, citat de Daily Mail,  susține că 750 de milioane de lire sterline din vânzare ar urma să fie păstrate de Guvernul britanic și să fie reinvestite în antrenori, terenuri, academii și facilități.

Roman Abramovici, active de miliarde de lire sterline, înghețate în Insula Jersey

Todd Boehly a rămas singur în cursa pentru preluarea clubului Chelsea, după ce ofertele celorlalte două consorții ar fi fost refuzate. Tranzacția ar urma să fie finalizată înaintea finalului de sezon.

După finalizarea înțelegerii, consorțiul ar urma să fie supus unei verificări amănunțite de către șefii Premier League, înainte ca tranzacția să fie anunțată oficial. Acest proces ar dura încă aproximativ 10 zile.

Era Abramovici la Chelsea, pe cale să apună

Oligarhul rus Roman Abramovici a cumpărat gruparea Chelsea în iunie 2003, cu 160 de milioane de euro, și a transformat-o total. În nici două decenii, a cheltuit nu mai puțin de 2,34 miliarde de euro numai pentru transferuri, cu 1,05 miliarde mai mult decât a obținut din vânzarea jucătorilor.

A cucerit 21 de trofee (cel puțin un triumf în toate competițiile), printre ele fiind două Ligi ale Campionilor și cinci titluri în Premier League. În total, aproape dublu față de cât câștigase Chelsea în 98 de ani, în perioada 1905-2003. 21-11 e diferența cupelor în favoarea lui Abramovici.

Anunțând că se desparte de Chelsea, rusul a precizat că renunță la datoria pe care clubul o are la el, estimată la 1,8 miliarde de euro de presa engleză.


Roman Abramovici nu rămâne cu niciun ban din vânzarea Chelsea. Cât se pregătește să oprească guvernul lui Boris Johnson…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imagini ȘOCANTE în Croydon. Un bărbat cu un cuțit se aruncă asupra motocicliștilor. Doi oameni au ajuns la spital

Imagini ȘOCANTE în Croydon. Un bărbat cu un cuțit se aruncă asupra motocicliștilor. Doi oameni au ajuns la spital

înjunghiat mortal

Crimă în Harrow. Bărbat găsit înjunghiat mortal în stradă