in

Roman Abramovici, active de miliarde de lire sterline, înghețate în Insula Jersey

ambarmovici jersey

Active în valoare de peste cinci miliarde de lire sterline aparținând miliardarului rus Roman Abramovici au fost înghețate de autoritățile din Insula Jersey, paradis fiscal din Canalului Mânecii, care aparține de Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Abramovici se numără printre mai mulți miliardari ruși adăugați luna trecută pe lista persoanelor sancționate de Marea Britanie și Uniunea Europeană după invazia Rusiei în Ucraina, iar între timp guvernele au început să ia măsuri pentru a pune sub sechestru iahturi și alte active ale miliardarilor ruși.

Lăsat fără Chelsea, Roman Abramovici a cumpărat altă echipă de fotbal, în Turcia

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, Guvernul local din Insula Jersey a anunțat că, în data de 12 aprilie, tribunalul regal a impus un ordin de înghețare asupra unor active cu o valoare de peste șapte miliarde de dolari care sunt bănuite că ar avea legătură cu Roman Abramovici și care fie sunt amplasate în Jersey fie sunt deținut de entități încorporate în Jersey. De asemenea, poliția din Jersey a efectuat percheziții la o serie de locații care sunt bănuite că ar avea legătură cu activitățile de afaceri ale lui Abramovici.

Oligarhul, în vârstă de 54 de ani, a păstrat în aparență distanța față de Kremlin de când a ajuns la putere Vladimir Putin. Abramovici a făcut afaceri în special în sectorul metalurgic, după dezmembrarea URSS. În prezent, revista Forbes apreciază că averea lui este de peste 14 miliarde de dolari.

Jersey este cea mai mare și cea mai cunoscută dintre Insulele Canalului Mânecii. Amplasată la doar 14 mile de Franța, Jersey se bazează pe Marea Britanie pentru asigurarea apărării dar nu face parte din Uniunea Europeană.


…Roman Abramovici, active de miliarde de lire sterline, înghețate în Insula Jersey…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

dani mocanu

Manelistul Dani Mocanu a distrus două mașini cu o blindată adusă din Anglia

Salarii de Marea Britanie, la ferme din Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani

Salarii de Marea Britanie, la Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani