Menu
in

Rușii din Londra se alătură protestelor pro-Ucraina. „Oamenii sunt îngroziți că Putin îi poate găsi oriunde”

Mulți dintre rușii din Londra se tem că „brațul lung” al lui Putin îi poate ajunge oriunde în lume și trăiesc cu frica de a vorbi în sprijinul Ucrainei.

Unul dintre aceștia a declarat pentru MyLondon cât de „paranoici” au devenit, de la invadarea Ucrainei de către Putin.

Mii de oameni s-au adunat sâmbătă, 5 martie, în centrul Londrei, cerând boicotarea mărfurilor rusești din supermarketuri, care au început deja să elimine anumite mărci.

Însă rușii care locuiesc la Londra sunt îngroziți de repercusiunile pe care Putin le-ar putea aduce asupra lor. „Anna”, una dintre protestatarele în sprijinul Ucrainei, purta un pulover imprimat pe care scria „Ruși pentru Ucraina”.

Ea a spus: „Poți aprecia cât de paranoică sunt. Putin este un om foarte puternic. Dacă poate aresta 7.000 de oameni în Rusia. Are brațul lung, poate ajunge aproape oriunde. Mi-e frică, sincer. Este îngrozitor că paranoia este atât de puternică.”

Disidentul rus Alexander Litvinenko a fost ucis, în Londra, cu o otravă radioactivă, în 2006. O anchetă publică a constatat ulterior că Putin a aprobat asasinarea acestuia, semn că oamenii au de ce să fie paranoici.

„Anna”, care locuiește la Londra de aproximativ 20 de ani, a continuat: „Mă simt fără speranță. Deznădejdea rusească. Nu vă așteptați la nici un progres sau îmbunătățire. Cred că dacă aș avea o mică speranță, nu aș fi aici. Dar sunt speriată. Cred că va fi îngrozitor pentru Ucraina. Pentru că oamenii se vor obișnui sau vor fi entuziasmați de un alt conflict. Și vor avea nevoie de un buget enorm pentru a reconstrui țara de la zero.”

Ucraineancă din Londra, mărturie tulburătoare: „Verific în fiecare dimineață dacă familia mea este încă în viață”

La protest au existat cereri puternice pentru mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, dar „Anna” crede că acest lucru va răni doar poporul rus, nu oligarhii. De asemenea, ea a cerut mai multă acțiune din partea londonezilor.

Ea a explicat: „Londonezii nu se implică suficient. Chiar și mesajele pe care le aud acum, există foarte puține presiuni asupra parlamentarilor locali. Sunt atât de mulți bani aici și în Europa. Acum sunt confiscate iahturi, iar oamenii se uită la cât de multe proprietăți sunt aici. Au fost tot timpul și acum ești surprins?!”

„Sancțiunile vor sugruma economia, vor fi foarte dure pentru rusul obișnuit, dar nu îi vor afecta neapărat pe oligarhi. Dar dacă se iau mai multe măsuri aici împotriva superbogaților, poate că va exista ceva acolo”, a mai spus Anna.


///Rușii din Londra se alătură protestelor pro-Ucraina. „Oamenii sunt îngroziți că Putin îi poate găsi oriunde”///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version