in

S-au aflat planurile Marii Britanii după Brexit. Se pune capăt libertății de circulație, cetățenii UE vor putea sta doar o perioadă limitată în UK. VEZI DOCUMENTUL!Marea Britanie va pune capăt liberei circulații a forței de muncă imediat după Brexit și va introduce restricții pentru a descuraja lucrătorii din Uniunea Europeană, scrie The Guardian care citează un document al Guvernului britanic.

Cu excepția lucrătorilor cu calificări înalte, niciun alt european nu va mai avea acces pe piața de muncă din Marea Britanie.

Documentul conține 82 de pagini și este datat august 2017, stabilind pentru prima dată modul în care Marea Britanie intenționează să abordeze problema imigrației după Brexit, atunci când lucrătorii britanici vor fi pe primul loc.

Lucrătorii UE cu calificare redusă vor primi o rezidență pe maxim doi ani, iar cei cu „înaltă calificare” vor putea să rămână în UK între trei și cinci ani.

Noul sistem de imigrație va fi introdus treptat, se mai arată în document și va pune capăt dreptului de a se stabili în Regatul Unit pentru cei mai mulți dintre cetățenii UE. De asemenea, impune noi restricții asupra dreptului ca europenii să își aducă familiile în Marea Britanie.

De asemenea, pașaportul va deveni obligatoriu pentru cetățenii UE care doresc să intre în Marea Britanie, existând inclusiv propunerea de introducere a unui sistem de permise temporare de ședere biometrice pentru toți cetățenii UE care vor să vină în UK pentru mai mult de câteva luni.

Documentul Ministerului de Interne se intitulează “Sistemul de frontieră, imigrație și cetățenie” după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană și nu a fost încă aprobat de miniștri, fiind “subiectul negocierilor cu UE”.

Însă, scrie The Guardian, documentul stabilește direcția gândirii Ministerului de Interne față de unul dintre cele mai importante subiecte ale dezbaterii Brexit.

Se pare că documentul a provocat deja divergențe între miniștrii Cabinetului May, care încearcă să echilibreze cerințele afacerilor britanice care doresc să mențină libera circulație, precum și ale celor care doresc un Brexit dur.

 

THE BORDER, IMMIGRATION AND CITIZENSHIP SYSTEM AFTER THE UK LEAVES THE EUROPEAN UNION by The Guardian on Scribd

Familii europenilor din UK vor deveni familii Skype. Reîntregirea nu va mai fi posibilă după Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Afacere de familie. Frații Spartacus și Decebal, acuzați că duceau fete „la produs” în Irlanda de Nord

Planurile Guvernului May pentru imigranții din UE după Brexit: Restricții și permise de ședere biometrice