in

Guvernul britanic schimbă legislația pentru a facilita aplicarea de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși

Guvernul britanic schimbă legislația pentru a facilita aplicarea de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși

Guvernul urmează să schimbe legea pentru a facilita introducerea de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, după ce Marea Britanie a fost criticată că acționează prea încet.

Miniștrii depun amendamente la Legea privind criminalitatea economică, menite să permită Regatului Unit să se alinieze la sancțiunile impuse de aliații din UE și SUA.

Premierul Boris Johnson a spus că străinii care încearcă să spele bani în Marea Britanie nu vor avea „unde să se ascundă”, arată BBC.

Dar laburiștii au acuzat guvernul că a făcut o „întorsătură sub presiune”.

Miniștrii au impus deja înghețarea activelor persoanelor și companiilor care au legături cu președintele rus Vladimir Putin, în urma invaziei Ucrainei în urmă cu o săptămână.

Dar partidele de opoziție spun că guvernul trebuie să facă mai mult pentru a-i sancționa pe rușii bogați apropiați lui Putin care depozitează sume mari de bani la Londra.

Conservatorul Tom Tugendhat a spus că este „extrem de îngrijorat” de faptul că întârzierile în impunerea sancțiunilor ar putea permite persoanelor care „au furat de la poporul rus în ultimii 20 de ani” să-și ascundă banii într-o nouă jurisdicție.

Marea Britanie vrea să confiște averile oligarhilor ruși și să le dea refugiaților ucraineni

Acest lucru ar fi complet inacceptabil, a declarat el.

Proiectul de lege este de așteptat să fie accelerat luni, în Parlament.

Ministerul de Externe britanic a anunțat că „testul de adecvare” – un prag ce trebuia îndeplinit atunci când se impun sancțiuni asupra persoanelor – va fi eliminat.

De asemenea, se accelerează termenul limită în care companiile din străinătate își pot declara adevărații proprietari – de la 18 luni la șase luni.

Amenzile maxime pentru nerespectarea acestei reguli vor crește de la 500 de lire sterline pe zi, la 2.500 de lire sterline pe zi.

Proiectul de lege este de așteptat să devină lege până la jumătatea acestei luni.

Johnson a spus că aceste măsuri vor intensifica presiunea asupra elitelor infracționale care încearcă să spele bani pe teritoriul Marii Britanii și vor închide rețeaua corupției.

Boris Johnson: „Lumea îi întoarce spatele lui Putin”

Într-un videoclip adresat poporului ucrainean, Johnson a spus că Regatul Unit, împreună cu aliații săi, vor continua „să facă tot ce pot pentru a vă sprijini și a impune un munte de presiune asupra lui Vladimir Putin”.

El a spus că vor merge mai departe cu sancțiuni „dacă și până când această agresiune va înceta”.

„Lumea îi întoarce spatele lui Putin și regimului său”, a adăugat el.

De asemenea, într-un interviu acordat ziarelor La Repubblica, Die Welt și El Pais, Johnson a spus că el crede că Putin intenționează să „dubleze” invazia, deoarece acesta nu a avut în vedere nicio ieșire decât „să continue distrugerea”.

Laburiștii spun însă că este inacceptabil ca oligarhilor cu legături cu Vladimir Putin, care ar fi trebuit să fie sancționați, să li se permită să mute bani din cauza incompetenței guvernului.

Legea ar fi trebuit introdusă cu luni în urmă, în același timp în care au făcut-o aliații și partenerii, spune opoziția.

Cercetări Transparency International arată că proprietăți din Regatul Unit în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline au fost cumpărate de ruși acuzați de corupție sau de legături cu Kremlinul din 2016.

De când a început invazia, Marea Britanie a anunțat o serie de sancțiuni împotriva băncilor, oligarhilor și întreprinderilor rusești.

Joi, încă doi oligarhi au fost sancționați. Este vorba despre Alisher Usmanov, care are legături cu clubul de fotbal Everton, și fostul vicepremier rus Igor Shuvalov.

Alte măsuri includ înghețarea activelor băncilor ruse și interzicerea exportului de echipamente tehnice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un englez de 81 de ani merge în Ucraina să ajute în lupta cu armata lui Putin: „Sunt un bun țintaș”

Un englez de 81 de ani merge în Ucraina să ajute în lupta cu armata lui Putin: „Sunt un bun țintaș”

Încetarea focului, varianta PUTIN: Rușii trag în civilii care fug din Mariupol. Evacuarea a fost suspendată

Încetarea focului, varianta PUTIN: Rușii trag în civilii care fug din Mariupol. Evacuarea a fost suspendată