in

Un englez de 81 de ani merge în Ucraina să ajute în lupta cu armata lui Putin: „Sunt un bun țintaș”

Un englez de 81 de ani merge în Ucraina să ajute în lupta cu armata lui Putin: „Sunt un bun țintaș”

Bryan Spencer, un englez de 81 de ani, fost pilot militar, merge în Ucraina să ajute la lupta împotriva armatei ruse.

„Pot face multe lucruri. Sunt și un bun țintaș, dar nu vreau neapărat să mă implic în lupte, dar dacă va fi nevoie o voi face”, spune englezul.

Spencer a fost intervievat în Gara de Nord de HotNews. Din București a plecat spre Iași, iar mai departe a mers spre Ucraina.

„Sunt bătrân, am 81 de ani. Soția mea a murit și eu sunt singur. Vreau să ajut oamenii, mereu am vrut asta. Asta aș vrea să fac, nu contează cu ce. Pot conduce o ambulanță, pot lupta împotriva focului. În Marina Regală am fost antrenat și ca pompier. Pot face multe lucruri. Sunt și un bun țintaș, dar nu vreau neapărat să mă implic în lupte, dar dacă va fi nevoie o voi face. Dacă nu sunt de folos, atunci mă voi întoarce acasă. Dar măcar voi încerca”, a povestit englezul.

Bryan Spencer este de părere că dacă Putin pierde, va folosi armele nucleare și „nu vrem să fim martori la așa ceva”.

Războiul din Ucraina nu este primul la care Spencer participă. A fost și în Kosovo unde, spune el, a fost martor la atrocități.

România își actualizează bazele de date cu bărbați care au făcut armata sau ar putea fi încorporați

„Am fost în Kosovo, în Bosnia, am fost 10 ani și am apărat civilii. Am fost martor la niște atrocități greu de crezut. Am crezut că am oprit nemții să mai facă din astea, dar era foarte rău în multe locuri în Kosovo. Mirosea a carne putredă dar nu găseam nimic, am adus doi câini specializați din Anglia și am găsit carnea care putrezea. Într-o fântână am găsit corpurile unor băieți între 7 și 14 ani ce fuseseră împușcați în cap și aruncați acolo. Erau musulmani. De ce ai vrea să omori copii, tineri care au toată viața în față. Cum să te poți coborî atât de jos? ”, își amintește el cu lacrimi în ochi.

Înainte de asta a fost pilot în Marina Regală, dar a fost forțat să se retragă din cauza unui accident. Iar tatăl său a fost și el pilot și a fost ucis în cel de-al doilea război mondial.

„Tatăl meu a fost ucis în Iugoslavia în 1944, era pilot RAF (Forțele Regale Aeriene), iar avionul său a fost doborât. În 1953, președintele Iugoslaviei, Tito, a avut o vizită de stat în Anglia și Winston Churchill trebuia să întoarcă vizita în Iugoslavia, dar nu a mers fiindcă era țară comunistă, dar a trimis 20 orfani de război britanici, iar eu am fost unul dintre ei. Așa am început, am fost în Marina Regală ca pilot, a trebuit să mă catapultez și m-am rănit la spate, la gât. Fața a trebuit să-mi fie reconstruită”, a povestit Bryan Spencer.


///Un englez de 81 de ani merge în Ucraina să ajute în lupta cu armata lui Putin: „Sunt un bun țintaș”///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson nu dorește asasinarea președintelui rus: „Putin trebuie judecat de o curte internațională”

Boris Johnson nu dorește asasinarea președintelui rus: „Putin trebuie judecat de o curte internațională”

Guvernul britanic schimbă legislația pentru a facilita aplicarea de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși