in

Încetarea focului, varianta PUTIN: Rușii trag în civilii care fug din Mariupol. Evacuarea a fost suspendată

Încetarea focului, varianta PUTIN: Rușii trag în civilii care fug din Mariupol. Evacuarea a fost suspendată

Ucraina a anulat evacuarea planificată a peste 200.000 de civili din Mariupol, după ce a acuzat forțele ruse că nu au încetat focul potrivit înțelegerii și au continuat bombardarea orașului-port strategic.

Parlamentul ucrainean a declarat că evacuarea spre vest a fost suspendată „din motive de securitate”, în timp ce consiliul orașului Mariupol a acuzat „faptul că partea rusă nu aderă la regimul de încetare a focului și bombardează în continuare orașul”, arată Daily Mail.

Autoritățile locale au cerut oamenilor să se împrăștie și să găsească locuri de adăpost, adăugând că sunt în desfășurare discuții pentru a stabili o încetare a focului și pentru a asigura coridorul umanitar convenit inițial pentru cinci ore, între orele 12:00 și 17:00, ora Moscovei.

Ucraina susține că forțele Kremlinului lovesc Mariupol și în apropierea orașului Orikhiv, la 96 de mile distanță. Viceprimarul lui Mariupol, Serhiy Orlov, a declarat pentru BBC: „Rușii continuă să ne bombardeze și să folosească artileria. Este o nebunie. Nu există o încetare a focului în Mariupol și nu există încetarea focului pe tot parcursul traseului. Civilii noștri sunt gata să evadeze, dar nu pot scăpa sub bombardamente.”

Statele Unite vor activa echipa de răspuns nuclear după bombardarea centralei de la Zaporojie

Vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereshchuk, a declarat că Kievul „verifică” afirmațiile conform cărora forțele Kremlinului bombardează Mariupol, avertizând: „Întreaga lume urmărește”.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că unitățile sale au deschis coridoare umanitare în apropierea celor două orașe încercuite de trupele sale, timp de cinci ore, între orele 12:00 și 17:00, ora Moscovei, a informat agenția de presă rusă RIA.

Guvernul ucrainean a spus că planul este de a evacua aproximativ 200.000 de oameni din Mariupol și 15.000 din Volnovakha, iar Crucea Roșie este garantul încetării focului. Nu a existat nicio confirmare imediată că tragerile s-au oprit și nu era clar dacă încetarea focului va fi extinsă și în alte zone.

Capturarea Mariupolului reprezintă un premiu mare pentru forțele ruse, deoarece ar aduce o lovitură grea accesului maritim al Ucrainei și ar conecta trupele care vin din Crimeea anexată și Donbas.


///Încetarea focului, varianta PUTIN: Rușii trag în civilii care fug din Mariupol. Evacuarea a fost suspendată///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 1.8]

Guvernul britanic schimbă legislația pentru a facilita aplicarea de sancțiuni împotriva oligarhilor ruși

Planul lui Boris Johnson pentru a-l opri pe Vladimir Putin să continue războiul din Ucraina

Planul lui Boris Johnson pentru a-l opri pe Vladimir Putin să continue războiul din Ucraina