in

Rusia a mai pierdut un general în Ucraina. Șapte membri ai forțelor de elită ruse, eliminați de ucraineni

Rusia a mai pierdut un general în Ucraina. Șapte membri ai forțelor de elită ruse, eliminați de ucraineni

Rusia a pierdut un al patrulea general, iar șapte luptători din unitatea de elită aflată sub controlul direct al lui Putin au fost eliminați de ucraineni.

Generalul-maior Oleg Mîțaev, în vârstă de 47 de ani, comandantul diviziei 150 motorizate a armatei, a murit luptând în apropierea orașului asediat Mariupol, a anunțat Ministerul de Interne al Ucrainei, în timp ce oficialii au publicat o fotografie cu ceea ce susțin ei că este corpul ofițerului căzut pe câmpul de luptă.

Este cel de-al patrulea general rus pe care Ucraina anunță că l-a eliminat și al 13-lea ofițer al armatei lui Putin mort în acest război.

De asemenea, șapte luptători de elită din temuta Divizie Dzerjinski a gărzii naționale a Rusiei au murit în lupte.

Acest lucru a fost confirmat și în Rusia, care a arătat fotografiile a șase luptători de elită ai forțelor speciale numite „beretele cafenii” de la Centrul Special Vityaz al Diviziei Dzerjinski, numit astfel după fondatorul poliției secrete sovietice, Felix Dzerjinski.

Marea Britanie taie finanțarea mașinii de război a Rusiei. Sancționează încă 370 de ruși legați de Putin

Ulterior a fost dezvăluit faptul că și un al șaptelea luptător a fost ucis.


Printre soldații din trupele de elită eliminați de ucraineni se numără maiorul Viktor Maximciuc, în vârstă de 44 de ani, comandantul unui regiment de pușcași motorizați, care a murit luptând lângă Mariupol. Înmormântarea lui este programată astăzi, în regiunea Krasnodar.

În altă ordine de idei trebuie amintit că pilotul rus, căpitanul Alexandr Gîrnaev, a renunțat la o serie de poziții din armată, din cauza războiului pe care îl consideră „complet de neînțeles”, scrie Daily Mail.

„Mai devreme sau mai târziu, societatea va ști numărul final al pierderilor și va fi îngrozită”, a declarat pilotul care este decorat cu titlul de Erou al Rusiei.

Gîrnaev a criticat dur politica Moscovei și a felului în care orașele ucrainene au fost „bombardate și zdrobite de tancuri”.

Se crede că greșelile de la începutul campaniei, inclusiv planificarea și logistica proastă, cu vehicule oprite din cauza defecțiunilor, rămase fără combustibil și blocate în noroi, a dus la numărul mare de morți în rândul ofițerilor ruși.

Comandanții au fost forțați să meargă în fața soldaților, pentru a remedia problemele, fiind astfel ușor de ucis de ucraineni.

Câți soldați ruși au murit până acum în Ucraina

Moscova recunoaște doar moartea unui general și a aproximativ 500 de soldați. Ucraina spune că este vorba despre 13.500 de militari și distrugerea sau capturarea a mii de vehicule și tancuri.

Pe de altă parte, estimările occidentalilor sunt ceva mai mici, între 2.000 și 6.000 de soldați ruși morți.

Acest lucru înseamnă că forțele ruse au suferit același număr de victime în trei săptămâni de lupte în Ucraina cât toate forțele americane ucise în Afganistan și Irak în 20 de ani.

Mikhail Belyakov, un sergent în vârstă de 30 de ani din regiunea Penza, a murit luptând în Ucraina pe 27 februarie. Belyakov, tată a doi copii, a primit Ordinul Curajului postum.

A fost ucis și Alexey Blinkov, absolvent al Institutului de Trupe al Gărzii Naționale din Novosibirsk. Al patrulea luptător SWAT este Maxim Pustozvonov, originar din regiunea Samara.

Cadavrul altui soldat rus, Aslanbek Mukhtarov, a fost găsit pe câmpul de luptă la două săptămâni și jumătate după ce a murit. Pilotul forțelor aeriene, căpitanul Alexey Belkov, a fost ucis când avionul său a fost doborât.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce spune ministrul Apărării din România despre revenirea la stagiul militar obligatoriu

Ce spune ministrul Apărării din România despre revenirea la stagiul militar obligatoriu

Pandemia nu a trecut: O nouă variantă COVID, una dintre cele mai infecțioase văzute vreodată

Pandemia nu a trecut: O nouă variantă COVID, una dintre cele mai infecțioase văzute vreodată