in

Scandal în Marea Britanie. Cei care sosesc în UK vor sta în carantină în hoteluri, pe banii lor. Acțiunile companiilor aeriene s-au prăbușit

Acțiunile companiilor aeriene s-au prăbușit azi, 25 ianuarie, după ce premierul Boris Johnson a anunțat că se lucrează la un plan care să prevadă „hoteluri de carantină”, pentru cei care vin în Marea Britanie.

Astfel, cei care intră în Regatul Unit ar putea fi forțați să intre în carantină în hotelurile de lângă aeroporturi pe propria cheltuială.

Acțiunile operatorilor aerieni, inclusiv grupul-mamă al British Airways, IAG, EasyJet și Ryanair, au scăzut brusc după anunțul premierului, scrie Daily Mail.

În ciuda cazurilor zilnice de coronavirus care au scăzut cu 41% într-o săptămână, până la 22.195, Boris Johnson a avertizat că există „riscul teoretic ca o nouă variantă rezistentă la vaccin să intre în țară” și că vor fi luate măsuri la frontieră.

Paul Charles, director executiv al firmei de consultanță de călătorie The PC Agency, a avertizat că, cu excepția cazului în care este orientat către punctele fierbinți, planul este un „mod sigur de a distruge industria aviatică și turistică a Marii Britanii”.

El a spus că miniștrii trebuie să garanteze că aranjamentele se vor încheia până în aprilie sau țara ar putea ajunge „deconectată de lume timp de un an sau mai mult”, așa cum s-a întâmplat cu Australia.

Numărul cazurilor de COVID scade în Marea Britanie. Mai puțini morți. Boris nu renunță la lockdown

Deciziile finale urmează să fie luate mâine, la o reuniune a subcomitetului Covid O, surse din guvern spunând că este tot mai probabil ca regulile să se aplice tuturor călătorilor, nu doar celor din zone grav afectat de coronavirus.

O sursă guvernamentală a declarat că această mișcare ar putea duce la un ajutor pentru industria aeriană. „Va ucide zborurile”, au spus sursa. „Va fi o problemă majoră, o altă lovitură foarte mare.”

Oficialii au anunțat că ar putea dura ceva timp pentru a fi puse la dispoziție facilitățile pentru implementarea politicii și „s-ar putea să nu fie introdusă imediat”, chiar dacă va fi anunțată mâine.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vești bune de la Boris: Restricțiile ar putea fi relaxate de la mijlocul lui FEBRUARIE

Record de concedieri în Marea Britanie. Rata șomajului crește. Londra, cea mai afectată regiune