in

Record de concedieri în Marea Britanie. Rata șomajului crește. Londra, cea mai afectată regiune

Rata șomajului în Marea Britanie a atins 5%, în noiembrie 2020, iar peste 800.000 de locuri de muncă au dispărut în timpul pandemiei.

Potrivit cifrelor oficiale, citate de The Independent, între lunile septembrie și noiembrie s-a înregistrat un număr record de concedieri.

Rata oficială a șomajului a crescut cu 0,6% față de trimestrul anterior – echivalentul a 202.000 de locuri de muncă pierdute.

De asemenea, aproximativ 828.000 de oameni au rămas fără muncă, între lunile februarie și decembrie 2020, a raportat Oficiul Național de Statistică.

Cu toate acestea în perioada premergătoare Crăciunului a avut loc o relansare pe piața locurilor de muncă, întrucât numărul persoanelor angajate cu salarii a crescut cu 52.000 între noiembrie și decembrie anul trecut.

Rata șomajului în Marea Britanie continuă să crească. Cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Cu toate acestea, numărul posturilor vacante, care crescuse în vară și la începutul toamnei, a început să scadă.

Angajatorii au disponibilizat un număr record de persoane între septembrie și noiembrie – perioadă stabilită pentru sfârșitul schemei de ajutor guvernamental, prelungită în ultimul moment, dar care a venit prea târziu pentru unii muncitori deja concediați.

Londra a înregistrat cea mai puternică scădere a ocupării forței de muncă, urmată de nord-estul Scoției.

Se estimează că șomajul în Londra a atins 6,9% în perioada septembrie-noiembrie, semnificativ peste rata națională.

O proporție relativ mare de oameni din capitală sunt angajați în sectoare grav afectate de pandemie, cum ar fi ospitalitatea, turismul și agrementul.

La nivel național, numărul celor care caută un loc de muncă, precum și al celor cu salarii mici și care solicită beneficii, a crescut cu 0,3%, în decembrie, la 2,6 milioane.

Cu toate acestea, salariul mediu lunar a crescut cu 4,9%, comparativ cu aceeași lună a anului 2019. Irlanda de Nord a cunoscut cea mai mare creștere a salariului mediu, cu 7,2% pe parcursul a 12 luni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal în Marea Britanie. Cei care sosesc în UK vor sta în carantină în hoteluri, pe banii lor. Acțiunile companiilor aeriene s-au prăbușit

Cătălin Botezatu, urmărit de o firmă de recuperare britanică pentru o datorie de peste 2 milioane de lei