in

Scottish Power: Milioane de clienți vor avea o iarnă îngrozitoare fără intervenția guvernului

Scottish Power: Milioane de clienți vor avea o iarnă îngrozitoare fără intervenția guvernului

Șeful companiei Scottish Power a avertizat că milioane de clienți vor avea o iarnă îngrozitoare, dacă nu va exista o intervenție majoră a guvernului cu privire la prețurile la energie.

Keith Anderson, directorul executiv al Scottish Power, a declarat pentru BBC că o altă creștere estimată a facturilor la energie în octombrie, la între 2.500 și 3.000 de lire sterline pe an, ar putea înregistra pierderi uriașe pentru furnizori, iar mulți clienți care nu își vor putea plăti facturile.

El a avertizat autoritatea de reglementare Ofgem că stabilirea noului plafon de preț prea scăzut ar putea duce la ieșirea unor furnizori de pe piață.

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat pentru BBC: „Acolo unde putem face diferența, în special pentru cei care au nevoie cu adevărat de ajutorul nostru, asta vom face”.

Anderson a cerut ca zece milioane de gospodării să aibă facturile la energie reduse cu 1.000 de lire sterline, în luna octombrie.

El a spus că planul guvernului de a acorda fiecărei gospodării 200 de lire sterline pentru factura de energie – o sumă care va trebui rambursată – nu este suficient.

„Trebuie să fim realiști în ceea ce privește gravitatea situației – aproximativ 40% din gospodăriile din Regatul Unit, potențial 10 milioane de locuințe, s-ar putea afla în sărăcie energetică în această iarnă”, a explicat Anderson.

Guvernul va oferi un împrumut de 200 de lire sterline consumatorilor pentru plata energiei

Până în prezent, guvernul a declarat că va oferi o reducere suplimentară de 150 de lire sterline, în aprilie, la taxa de consiliu pentru casele din Anglia, iar în octombrie clienții din Anglia, Scoția și Țara Galilor vor primi o reducere de 200 de lire sterline la facturile la energie.

Majorarea energiei, efecte devastatoare în Marea Britanie. Serele stau goale, din cauza costurilor ridicate

Ei vor trebui să ramburseze această sumă timp de cinci ani, începând din aprilie 2023.

Anderson a spus că un fond de reducere a tarifelor cu 10 miliarde de lire sterline ar putea fi plătit prin adăugarea de 40 de lire sterline anual la toate facturile la energie pentru următorul deceniu. El a spus că acesta ar fi cel mai eficient plan pentru a evita sărăcia energetică pentru cei mai vulnerabili.

Gospodăriile care folosesc sistemul de plată în avans și cele care beneficiază de ajutoare ar fi eligibile pentru reducere.

Prețurile la gaze cu ridicata au scăzut brusc de la recordurile din toate timpurile stabilite în martie.

Cu toate acestea, multe companii energetice au cumpărat gazul pe care îl vor furniza în această iarnă la prețuri mult mai mari decât nivelurile actuale.

Dacă Ofgem nu recunoaște acest lucru atunci când stabilește noul plafon, unele firme vor trebui să vândă cu o pierdere semnificativă, ceea ce ar destabiliza și mai mult piața, potrivit Scottish Power.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

persoană lovită de tren

O persoană a murit lovită de tren în nordul Londrei

Guvernatorul Băncii Angliei avertizează: Prețurilor alimentelor vor fi APOCALIPTICE

Guvernatorul Băncii Angliei, previziuni sumbre: Prețurile alimentelor vor fi APOCALIPTICE