in

Se prăbușește piața imobiliară din Londra? Prețul chiriilor, în declin

Piața imobiliară din Londra se prăbușește în condițiile în care vânzările de locuințe noi din Londra scad dramatic din cauza restricțiilor.

Cererea de locuințe este afectată, iar firmele amână proiectele de construire de noi apartamente. Pe de altă parte, nivelul mediu al chiriilor din Londra a suferit cel mai grav declin de la ultima criză financiară încoace.

Tranzacțiile imobiliare au scăzut cu 27% în ultimul trimestru al anului trecut, iar proiectele noi sunt amânate, scrie Bloomberg, citat de Digi24.

Restricțiile afectează cererea și îi determină pe investitori să fie reținuți în privința noilor proiecte imobiliare, iar pe londonezi să evite să locuiască în oraș.

Centrul Londrei a înregistrat anul trecut cel mai mic număr de construcții începute într-un deceniu și cele mai puține vânzări de case din 2011.

Industria pare să adopte o abordare prudentă a investițiilor, se arată într-un raport al Molior London. Încetinirea ritmului a fost și mai pronunțată în centrul Londrei, unde piața imobiliară depinde în mod deosebit de călătoriile internaționale și de afacerile derulate.

Efectul pandemiei în UK: Chiriile din centrele marilor orașe britanice scad cu până la 45%

Deși proprietarii scad în mod constant chiriile, exigențele noilor locatari au crescut. Casele din cele mai scumpe zone ale capitalei Marii Britanii au rămas goale în ultimele două luni, reprezentând cea mai lungă perioadă de așteptare de la ultima criză financiară încoace, în ciuda faptului că media chiriilor a scăzut în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu, notează Bloomberg.

Trecerea la programele de muncă la domiciliu și lipsa turiştilor au afectat din plin zone precum Mayfair și Knightsbridge. În consecință, proprietarii au redus în mod constant chiriile. Totodată, restricțiile de circulație şi posibilitatea ca perioada de carantină să fie extinsă până în vară vor afecta tot mai mult veniturile proprietarilor, de vreme ce proprietarii nu au reuşit să închirieze locuințele turiștilor și studenților străini, surse sigure de venit de-a lungul unui an normal.

Nivelul mediu al chiriilor caselor de lux din Londra a suferit cel mai grav declin de la ultima criză financiară încoace, scăzând doar în decembrie cu peste 14% prin comparație cu aceeași perioadă din 2019.

Însă, pentru potențialii chiriași este un moment prielnic pentru a negocia, în condițiile în care „proprietarii încearcă să limiteze cât mai mult golurile lăsate de pandemie, însă realitatea este că nu au mai există atât de mulți chiriași ca înainte, iar cei care au rămas tind să fie mai pretențioși”, spune Marcus Dixon, șeful diviziei de cercetare din cadrul LonRes, care analizează evoluția pieței imobiliare din Regatul Unit.

În capitala britanică, prețul mediu al unei locuințe a depășit pragul de 500.000 de lire pentru prima dată în istorie, conform unui raport al Biroului Național de Statistică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consilier în Guvernul Marii Britanii, acuzații grave: „La consulatul României din Londra se fac programări pe pile”

Un medic român din UK îl contrazice pe Boris: „Noua tulpină din Marea Britanie crește contagiozitatea, nu severitatea bolii”