in

Sute de companii s-au mutat din Marea Britanie în Olanda. Altele urmează

Incertitudinile cu privire la Brexit au determinat 98 de companii să își mute sediul din Marea Britanie în Olanda, a anunțat Agenția guvernamentală olandeză pentru Investiții Străine (NFIA).

În plus, managerii altor 235 de companii se gândesc să își înființeze birouri în Olanda, în ideea de a avea în continuare acces la clienții din Uniunea Europeană.

„Incertitudinea în creștere din Marea Britanie și posibilitatea unui divorț fără acord provoacă îngrijorări în rândul acestor companii. De acea din ce în ce mai multe companii se reorientează spre Olanda ca o posibilă bază pentru piața europeană”, a spus comisarul NFIA, Jeroen Nijland, potrivit Agerpres.

Olanda este deosebit de atractivă pentru companiile care activează în domeniile financiar, IT, media, publicitate și sănătate.

Multe din companiile care s-au mutat deja sau intenționează să se mute acolo au făcut acest lucru pentru că au nevoie de o licență bancară sau drepturi de difuzare pentru a putea activa în continuare în UE.

NFIA a dat drept exemple de companii care s-au mutat în Olanda nume precum Bloomberg, AMBest, Discovery și banca japoneză Norinchukin.


Într-un raport dat publicității în februarie, Ministerul olandez al Economiei preciza că un program de recrutare a adus 42 de companii sau filiale și 1.923 de locuri de muncă din Marea Britanie în Olanda în 2018.

În raport sunt incluse banca japoneză de investiții Norinchukin, compania de presă TVT Media, furnizorii de servicii financiare MarketAxess și Azimo, precum și asiguratorul maritim UK P&I Club printre companiile care au decis mutarea și care nu fuseseră menționate până acum.

„În 2019, mai multe companii, printre care Discovery şi Bloomberg, şi-au anunțat deja intenția de a investi în Olanda din cauza Brexit-ului. În plus, Agenția olandeză pentru investiții străine discută cu peste 250 de companii străine care iau în considerare mutarea operațiunilor în Olanda după Brexit”, a mai precizat Ministerul Economiei.

„Printre ele sunt companii din sectorul financiar, din media și publicitate, științele vieții și sănătate, dar şi logistică”, a explicat Ministerul Economiei din Olanda.

Olanda concurează cu Germania, Franța, Belgia și Irlanda pentru a atrage companiile interesate să plece din Marea Britanie din cauza Brexit.

Scandal între UK și UE pe tema „facturii de divorț” de 39 de miliarde de lire sterline. UE: Plătiți cu sau fără acord

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Disperare mare la Autoritatea Electorală, diaspora nu vrea să se înregistreze online. Prelungire de patru zile

Cum va afecta un Brexit fără acord călătoriile în UK şi UE: controale la graniță, tarife la bilete, valabilitatea pașapoartelor și a permiselor, serviciile de telefonie mobilă