in

Marea Britanie, prima țară europeană cu tehnologie pentru mașini ce se conduc singure, iată cum funcționează

Marea Britanie, prima țară europeană cu tehnologie pentru mașini ce se conduc singure, iată cum funcționează. Departamentul pentru Transporturi a acordat Ford permisiunea de a folosi tehnologia de asistență pentru șofer pe unele dintre mașinile sale Ford Mustang Mach-E, de-a lungul celor 3.700 km de autostrăzi din Anglia, Scoția și Țara Galilor.
Citiți și: Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Tehnologie pentru mașini ce se conduc singure

Automobilul cere în continuare atenție la drum, dar șoferul își poate lua mâinile de pe volan și își poate îndepărta picioarele de pe pedale.

Cei care se află în mașini model Mach-E 2023 se pot abona la serviciul hands-free și urmează să fie oferite probe gratuite de 90 de zile. Aceștia pot seta viteza și distanța pe care doresc să o mențină față de mașina din față, notează Sky News.

Cum funcţionează tehnologia

Tehnologia monitorizează marcajele rutiere, indicatoarele de viteză și condițiile de trafic pentru a controla direcția, accelerația, frânarea și poziția pe bandă. Aceasta se activează atunci când mașina detectează autostrada și se dezactivează când a ieșit de pe autostradă.

Aprobarea a fost acordată de către Departamentul pentru Transporturi pentru Ford după ce compania a împărtășit datele vehiculului și după ce au fost efectuate teste pe drumurile britanice și, în total, pe 100.000 de mile de drumuri europene.Testele din Marea Britanie au inclus trasee cu pericole precum marcaje de bandă uzate, vreme rea și lucrări rutiere.

surse: ObservatorTv, ZiarulRomanesc.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

averea privată regelui Charles al-III-lea

Cât de mare este averea regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică

Povestea tinere Marea Britanie

Povestea unei tinere din Marea Britanie care regretă că a câștigat la Loto peste un milion de lire sterline