in

Theresa May recunoaște că Brexitul nu va avea loc înainte de 1 iunie. Guvernul a anunțat OFICIAL că vor avea loc alegeri europarlamentare


Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 23 mai, a confirmat guvernul, recunoscând în cele din urmă că nu a reușit să încheie o înțelegere cu privire la Brexit, pentru a le opri.

Miniștrii au refuzat în repetate rânduri să confirme că s-ar desfășura sondaje pentru europarlamentare – în ciuda depășirii timpului pentru a trece legislația în vederea ratificării unei înțelegeri pentru Brexit.

Viceprim-ministrul David Lidington a recunoscut acum inevitabilul, spunând: „Din punct de vedere legal, ele [alegerile pentru Parlamentul European] trebuie să aibă loc”.

Astfel, scrie The Independent, Nigel Farage are calea deschisă pentru a intra din nou în PE la cârma noului său partid Brexit. De asemenea, mai arată publicația citată, Theresa May se îndreaptă spre cea mai slabă performanță electorală la nivel național.

Discuțiile dintre conservatori și laburiști se reiau astăzi, dar nu se așteaptă să se facă progrese semnificative, prim-ministrul refuzând să admită o uniune vamală permanentă.

Ministrul Lidington a argumentat că este încă posibil să se ajungă la o înțelegere cu Jeremy Corbyn, spunând: „Discuțiile au loc, cred, în spirit constructiv de ambele părți.”

Laburiștii consideră însă că o înțelegere este imposibilă fără ca aceasta să fie supusă unui alt referendum.

Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat că “regretă profund” faptul că Marea Britanie va participa la alegeri: „O mare parte din populație va fi foarte supărată din cauza aceasta”.

Nigel Farage a lansat luna trecuta Partidul Brexit, iar sondajele arată că ar putea obține până la 30% din sufragii, cu mult peste laburiști și conservatori.
Băncile din Marea Britanie reduc ratele ipotecare. Un prilej bun să vă luați o casă

Rareș Bogdan, atac direct la liderul PSD: „Dragnea vrea să-și facă dinții din aurul BNR adus de la Londra”