in

Theresa May și-a anunțat demisia din funcția de premier al Marii Britanii


Theresa May a cedat în fața presiunii intense din propriul partid și a anunțat 7 iunie ca fiind ziua în care își va da demisia de la conducerea Partidului Conservator și din funcția de prim ministru, scrie The Guardian.

Anunțul a fost făcut după o întâlnire cu Graham Brady, președintele Comisiei 1922, care era pregătit să declanșeze un al doilea vot de neîncredere în conducerea ei dacă May ar fi refuzat să demisioneze.

„Am făcut tot ce am putut, se pare că nu a fost de ajuns”, a spus Theresa May în discursul său din fața reședinței din Downing Street numărul 10.

Liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, a demisionat miercuri, pentru a nu prezenta proiectul de lege pe acordul Brexit parlamentului.

O serie de alți miniștri ai cabinetului și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea, inclusiv Sajid Javid, Jeremy Hunt, Chris Grayling și David Mundell.

Conservatori vor să o schimbe pe Theresa May. Cine este favorit pentru postul de prim-ministru al Marii Britanii

Aceștia au respins promisiunea lui May de a acorda parlamentarilor șansa unui vot asupra unui al doilea referendum, pe măsură ce proiectul Brexit ar fi trecut prin parlament și ar fi fost pus în aplicare.

Primul ministru va rămâne în Downing Street, pentru a-și asuma vina pentru rezultatul dezastruos de la alegerile europene de joi, 23 mai, și pentru a organiza vizita președintelui american Donald Trump, se mai arată în articol.

Comisia 1922 va stabili termenii alegerii unui nou lider, acțiune ce va începe pe 7 iunie și va dura probabil șase săptămâni.

The Independent: Theresa May demisionează pe 10 iunie. Cine se pregătește să o înlocuiască
Dezastru pentru conservatori la alegerile pentru Parlamentul European. Deputat conservator: „Luăm ZERO locuri”

Cetățeni UE, împiedicați să voteze la alegerile europene din Marea Britanie: „Votați la voi în țară!”