in

Trei miniștri britanici cer amânarea Brexit. „Ar fi mai bine să amânăm, decât să părăsim Uniunea într-un mod dezordonat”

Trei miniștri britanici pledează pentru o amânare a Brexit, programată pe 29 martie, în cazul neadoptării la timp a Acordului de retragere de către Parlamentul de la Londra.

Ministrul britanic pentru mediul de afaceri, Greg Clark, ministrul pentru Muncă și Pensii, Amber Rudd și ministrul Justiției, David Gauke, se opun în mod deschis ieșirii Marii Britanii din UE fără acord.

„Sperăm ca Parlamentul să recunoască necesitatea de a părăsi UE cu acord, pe 29 martie”, afirmă aceștia, potrivit unui articol din Daily Mail.

„Dacă nu se înregistrează progrese săptămâna viitoare, opinia care se conturează în Parlament este clară: ar fi mai bine (…) să amânăm data de plecare, decât să părăsim Uniunea într-un mod dezordonat pe 29 martie”, consideră cei trei membri ai părții pro-UE din Guvernul britanic.

Lipsa unui acord ar putea „afecta” serios economia țării și ar putea amenința „integritatea” Regatului Unit, spun ei.

După respingerea acordului din Parlamentul britanic, în ianuarie, premierul Theresa May încearcă încă să renegocieze cu Bruxellesul o nouă versiune a tratatului, fără succes însă. Primul ministru dorește „modificări obligatorii” ale clauzei privind frontiera nord-irlandeză,  care a stârnit nemulțumiri în Marea Britanie și este menită să mențină deschisă granița cu Irlanda după Brexit.


„După luni de incertitudine, este timpul ca parlamentarii să recunoască necesitatea unui acord, să accepte că este singurul acord posibil și să îl susțină”, spun Rudd, Clark și Gauke.

„Premierul depune eforturi pentru a ne asigura că vom ajunge la un acord cu UE, care să fie conform cu rezultatul referendumului (din 2016). Acolo trebuie să se concentreze toată energia Cabinetului”, a declarat un purtător de cuvânt al Cabinetului May.

De curând, „The Guardian” a scris că facțiunea eurosceptică a Cabinetului dorește ca premierul să demisioneze în următoarele luni, în cazul în care Parlamentul nu va susține un acord cu privire la Brexit.

Acest grup consideră că ar trebui să aibă loc alegeri în interiorul Partidului Conservator la începutul verii, astfel încât un posibil succesor al Theresei May să conducă „faza următoare” a negocierilor cu Bruxellesul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

REVOLTĂTOR! A absolvit o universitate în Marea Britanie, dar diploma nu i-a fost recunoscută în România

Traian Băsescu, alarmat de exodul românilor: «Au plecat 220.000 de ingineri și ne mai întrebăm de ce alunecă drumurile»