in

Tristul adevăr: S-au trezit din comă după COVID-19 și le spun medicilor că „mai bine ar fi murit”

Pacienții cu coronavirus care au stat în comă suferă de iluzii și halucinații, iar traumatismele mentale și fizice sunt atât de devastatoare, încât unii dintre ei „spun că mai bine ar fi murit”, a declarat doctorul londonez Zudin Puthucheary pentru The Mirror.

Doctorul spune că traumele mentale și fizice sunt devastatoare, iar supraviețuitorii se confruntă cu o recuperare lungă și dureroasă.

„Unii oameni vor putea spunea abia peste doi-trei ani că sunt fericiți că sunt în viață. Unii spun că mai bine mureau”, a declarat medicul londonez.

Atunci când un pacient este în comă, a spus el, cea mai mare problemă este pierderea masei musculare, astfel încât apoi se chinuie să înghită alimente sau apă.

Pacienții bolnavi critici, în comă, pierd aproximativ 2-3% din masa musculară pe zi, ceea ce pentru un pacient de 90 kg ar însemna o pierdere de 1-2 kg pe zi.

Londra: Coronavirusul l-a distrus pe un bărbat de 59 de ani. Medicii i-au amputat piciorul pentru a-i salva viața


Unii au nevoie de traheotomii invazive care să îi ajute să respire și sunt hrăniți prin tuburi, din cauză că nu pot ingera alimente și apă prin forțe proprii.

De asemenea, pacienții se luptă cu o stare de conștiință modificată, ceea ce înseamnă că suferă iluzii și halucinații.

Cineva care a stat 10 zile în comă se poate aștepta la „luni întregi” de recuperare în spital, a spus dr. Puthucheary, lector principal clinic în medicină și terapie intensivă la Universitatea Queen Mary din Londra.

Unii dintre pacienți au nevoie de ajutor timp de unu până la cinci ani pentru activitățile de zi cu zi, cum ar fi să coboare din pat și să meargă la baie.

Unii pacienți care au stat în coma nu sunt în stare să lucreze din nou după ce au stat la terapie intensivă, a spus dr. Puthucheary.

„Mulți dintre pacienții noștri care au avut coronavirus provin din medii sociale în care munca fizică este foarte importantă și, în mod evident, se vor lupta să facă asta din nou, cum este cazul medicilor și asistentelor noastre care s-au îmbolnăvit”, spune expertul.

NHS va lansa un portal online numit Your Covid Recovery, pentru persoanele care suferă de dificultăți de respirație, leziuni musculare de la ventilatoare sau de probleme de sănătate mintală precum PTSD, anxietate și depresie.

Frankfurt: Zeci de oameni infectați cu coronavirus la o biserică după relaxarea restricțiilor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

amânat căsătoria Marea Britanie

Zeci de mii de cupluri şi-au amânat căsătoria în Marea Britanie. Pierderi uriaşe pentru restaurante

Români din diaspora, victime ale unor escroci din Vaslui. Oamenii credeau că plătesc pentru transport, dar băgau mii de lire în contul țeparilor