in

Turiștii britanici se înghesuie să viziteze una dintre atracțiile românești de iarnă

Turiștii britanici, dar și cei germani, reprezintă 70% dintre clienții care și-au rezervat locuri pentru a petrece noaptea dintre ani în Hotelul de Gheață amenajat în România, la Bâlea Lac.

Turiștii români preferă doar să viziteze clădirea construită în fiecare an în perioada iernii la 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraș.

“Primele rezervări s-au făcut încă de la începutul anului, după Revelion. Aproximativ 70 – 80 % din locuri au fost rezervate de agenţii din UK, Germania, şi România. Hotelul are 14 camere duble cu pat matrimonial – capacitate totală de 28 locuri. Turiştii se împart in două categorii: cei care dorm in hotel şi cei care vin doar să il viziteze.

Dintre cei care vizitează, majoritatea sunt români, 80%, iar restul sunt turişti străini. Cei care dorm în hotel provin 40 % din UK, 30 % din Germania, 30 % din România şi 10 % au alte naţionalităţi“, a declarat pentru AGERPRES Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Potrivit jurnalul.ro o noapte de cazare într-o cameră dublă, în hotelul de gheaţă de la Bâlea, costă 440 de lei.

De Revelion nu se vor aprinde artificii, pentru că în această zonă turistică există risc de avalanşă. În loc de artificii vor fi lansate lampioane.

Turiştii pot servi câteva preparate, pe farfurii de gheaţă, iar băuturile alcoolice se vor bea doar din pahare de gheaţă.

În interior există un bar şi un restaurant de gheaţă, cu mese şi scaune. Paturile din camere sunt de asemenea construite din gheaţă, peste care s-au aşezat piei de animale, pături şi saci de dormit.

Hotelul a fost vizitat de peste 2.000 de turiști străini în perioada Crăciunului.

Zăpada măsura 78 de centimetri, miercuri, 30 decembrie,la Bâlea Lac, unde se înregistrau – 15 grade Celsius.

O noua rută aeriană între România și Marea Britanie

Un român s-a dat drept turist britanic în București. Vezi ce a pățit!

Puțini turiști britanici aleg România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Primul terorist musulman alb din Marea Britanie” luase trenul spre România

Român omorât de un autovehicul pe A6. Era student la Universitatea din Londra