in

Va fi haos în Marea Britanie la pașapoarte, funcționarii care le eliberează vor face grevă timp de cinci săptămâni

Va fi haos în Marea Britanie la pașapoarte, funcționarii care le eliberează vor face grevă timp de cinci săptămâni. Angajații Biroului de Pașapoarte vor intra în grevă timp de cinci săptămâni, în cadrul unei dispute privind locurile de muncă, salariile și condițiile de muncă, scrie The Guardian.

Peste 1.000 de membri ai sindicatului Public and Commercial Services (PCS), care lucrează în birourile de pașapoarte din Anglia, Scoția și Țara Galilor, vor lua parte la acțiune în perioada 3 aprilie – 5 mai.

Cei care lucrează în Durham, Glasgow, Liverpool, Londra, Newport, Peterborough și Southport vor ieși în stradă între 3 aprilie și 5 mai, iar cei din Belfast vor intra în grevă între 7 aprilie și 5 mai.

Citiți și: Întârzierile eliberării pașapoartelor din Regatul Unit au afectat ”sute de mii de oameni” în acest an

Va fi haos în Marea Britanie la pașapoarte, funcționarii face grevă

Sindicatul a declarat că această acțiune reprezintă o “escaladare semnificativă” a conflictului de lungă durată, avertizând că este posibil să aibă un “impact semnificativ” asupra livrării pașapoartelor în apropierea verii.

Secretarul general al PCS, Mark Serwotka, a declarat: “Această escaladare a acțiunii noastre a avut loc deoarece, în contrast puternic cu alte părți ale sectorului public, miniștrii nu au reușit să poarte discuții semnificative cu noi, în ciuda a două greve masive și a unei acțiuni susținute și specifice care a durat șase luni.

“Abordarea lor este o dovadă în plus că își tratează propria forță de muncă mai rău decât oricine altcineva. Au avut la dispoziție șase luni pentru a rezolva această dispută, dar timp de șase luni au refuzat să îmbunătățească majorarea salarială impusă de 2% și nu au reușit să abordeze alte probleme de interes ale membrilor noștri.

“Ei par să creadă că dacă îi ignoră pe membrii noștri, aceștia vor pleca. Dar cum pot membrii noștri să ignore criza costului vieții când 40.000 de funcționari publici apelează la băncile alimentare și 45.000 dintre ei solicită beneficiile pe care le administrează ei înșiși?

“Este un scandal național și o pată pe reputația acestui guvern faptul că atât de mulți dintre angajații săi trăiesc în sărăcie.”

Acțiunea industrială propusă de lucrătorii de la Biroul de Pașapoarte vine după luni de greve din cauza salariilor în alte sectoare, cum ar fi cel feroviar, metroul londonez, școlile, jurnalismul regional BBC și universitățile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 5]

Vești proaste consumatorii vin whisky

Vești proaste pentru consumatorii de vin și whisky din Marea Britanie: cresc drastic prețurile! Nu și pentru berea la halbă

Actor faimos mort subit la Londra

Actorul din Star Wars și Harry Potter a murit după ce s-a prăbușit în fața gării King’s Cross din Londra